Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie, mam pytanie muszę wymienić kabel antenowy do radia bo ten niestety nadaje sie do kosza gdyż wyleciał z niego ten drucik co jest w tym plastiku w środku więc lipa, proszę napiszcie mi którędy on idzie w E36 z 92 roku coupe!!!! bo nie wiem co mam rozbierać !!! :(
witajcie tylnonapędowcy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz antene w szybie to centralka od anteny jest w lewym tylnym słupku, czyli od strony kierowcy, i pewnie idzie z kablami wzdłuż nadwozia... mnóstwo roboty :)
Opublikowano
ja pierniczę to super.... no wydaje mi sie za mam ja w szybie bo wzdłuż pasków od ogrzewania idą 2 paski z góry do dołu szyby i tam myślę ze to antena bo słyszałem ze w zderzaku tez nieraz są....
witajcie tylnonapędowcy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to masz właśnie tam tą antene.Ogólnie okablowanie jest bardzo dobrze schowane i zabezpieczone zeby nie zostało uszkodzone wiec jak bedziesz rozbierał mozesz wiecej szkód narobić :) A nie da rady jakos dolutować troche kabla przy radiu?
Opublikowano

ja w touringu tez mam w tym samym miejscu, tyle ze u mnie do wzmacniacza jest chyba lepszy dostęp (schowki w bagazniku).

Poza tym to antena w szybie to lipa. mi czesto gubi sygnał, nawet w mieście.

Zastanawiam się nad płetwą...

Opublikowano
Ja też mam w szybie w poprzednim aucie i teraz również. I jak najbardziej nie narzekam na nią, muszą być naprawde paskudne warunki by przerywało albo gubiło zasięg. Siedziałem w różnych autach i np na przejeździe kolejowym wogóle nie było radia a u mnie nawet nie szumiało itp.. Wg mnie to bdb rozwiązanie :)