Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam ludzi z zagazowaną 540i..

Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami i uwagami na temat użytkowania auta.

Wiem, że jak instalacja to tylko sekwencja. Ale czy to działa?

Nie stać mnie na benzyne, a emocji człowiek żądny :twisted:

Tylko nie piszcie, że aby się bawic to trzeba miec kase...:cry2:

Dzięki z góry!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Co prawda mam 535 E39, ale to też V8. Przejechałem już 40 tys i o tym, ze mam gaz przypominam sobie pod dystrybutorem. 0 problemów.

Mam KME i wtryski Valtec. To bardzo dobry zestaw. Dzisiaj odebrałem drugie rodzinne auto Carismę zagazowaną nowocześniejszym Stagiem też z Valtecami, ale reduktorem BRC. Muszę przyznać, że sprawia jeszcze lepsze wrażenie. Obydwie instalacje założone przez EGP i tu chyba tkwi klucz do sukcesu. Oni po prostu robią to dobrze.

Opublikowano

a ja powiem tak, do BMW nigdy gazu juz nie zaloze. Ja mialem w e46 320 sekwencje PRINS (podobno bardzo dobra) i zawsze cos mi nie dzialalo, jak jedno naprawilem to drugie sie psulo. To byl automat a auto gaslo mi przy odpowiednim nacisnieciu gazu przy ruszaniu. I ogolnie caly czas cos (byc moze ze akurat taka beemke trafilem, nie wiem - ostatecznie musialem zrobic remont silnika a po nim auto skonczylo na drzewie) Pytalem tez kolegow, jeden ma e36 z gazem (starej generacji wprawdzie) faluja obroty, gasnie itp. Drugi mial 535 V8 E39 - niby zbieral sie niezle, ale na wolnych gadal jak mustang obrotow mial moze z 500 i ogolnie ciagle cos sie dzialo. Ostatnio jechalem znajomego nowa 7 e65 745i z sekwencja przy 200km/h zaswiecila sie kontrolka ze awaria silnika, odlaczyly sie niektore cylindry, zasmierdzialo gazem.

Jednym slowem mowiac nie slyszalem o zagazowanym BMW ktore dobrze by chodzilo. Ale byc moze akurat takie widzialem. Teraz mam 530d , zrobilem ponad 40tys km i jak narazie jestem mega zadowolony.

Chcialbym benzyne z gazem, ale chyba szkoda ladnej drogiej beemki gdyby miala mi zle chodzic to tylko bym sie wkurzal, a chce miec przyjemnosc z jazdy. To tyle , napewno zaraz bedzie full postow o przeciwnym zdaniu, ale moze to i dobrze. W koncu gaz tanszy :)

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Ja tylko uczulam, że wielu ludzi ma gaz i twierdzi że nic im się nie dzieje, że cacy, a jednak jak się spojrzy to coś tam grzebią, wymieniają, to wąż pękł jakiś, filtr zapchał itp.

Może nie wszyscy, ale jednak ludzi rzadko sie przyznają do błędu.

Opublikowano

Dzięki za informacje...

Realista nastawił mnie optymistycznie, ale czekam na opinie innych użytkowników.

Orkwisz - diesel bardzo chętnie..jednak drozsze auta.. a nie ma to jak V8 lub R6 w benzynie :D

Opublikowano

statnio jechalem znajomego nowa 7 e65 745i z sekwencja przy 200km/h zaswiecila sie kontrolka ze awaria silnika, odlaczyly sie niektore cylindry, zasmierdzialo gazem.

:duh:

Jeżeli BMW wypuszcza te autka z seryjnym gazem to ok

Ale jeżeli nie no to hmmm, troche nie bardzo chyba.

Rozumiem gaz w e32, nawet w e38, bo to są raczej samochody o przystępnej cenie. Nie każdego stać wykarmić benzyną jakąś 5 litrówke v12, a każdy chce wygodnie i komfortowo się przemieszczać, ale żeby zagazować e65, które kosztowało pewnie dobre 130 tys jak nie więcej i zagazować??

:jawdrop:

Jak bym chciał mieć taką limuzyne i oszczędzać na paliwie to kupił bym diesla