Skocz do zawartości

Ma ktoś zagazowaną 540i ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam ludzi z zagazowaną 540i..

Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami i uwagami na temat użytkowania auta.

Wiem, że jak instalacja to tylko sekwencja. Ale czy to działa?

Nie stać mnie na benzyne, a emocji człowiek żądny :twisted:

Tylko nie piszcie, że aby się bawic to trzeba miec kase...:cry2:

Dzięki z góry!

Pozdrawiam!

Opublikowano

Co prawda mam 535 E39, ale to też V8. Przejechałem już 40 tys i o tym, ze mam gaz przypominam sobie pod dystrybutorem. 0 problemów.

Mam KME i wtryski Valtec. To bardzo dobry zestaw. Dzisiaj odebrałem drugie rodzinne auto Carismę zagazowaną nowocześniejszym Stagiem też z Valtecami, ale reduktorem BRC. Muszę przyznać, że sprawia jeszcze lepsze wrażenie. Obydwie instalacje założone przez EGP i tu chyba tkwi klucz do sukcesu. Oni po prostu robią to dobrze.

Opublikowano

a ja powiem tak, do BMW nigdy gazu juz nie zaloze. Ja mialem w e46 320 sekwencje PRINS (podobno bardzo dobra) i zawsze cos mi nie dzialalo, jak jedno naprawilem to drugie sie psulo. To byl automat a auto gaslo mi przy odpowiednim nacisnieciu gazu przy ruszaniu. I ogolnie caly czas cos (byc moze ze akurat taka beemke trafilem, nie wiem - ostatecznie musialem zrobic remont silnika a po nim auto skonczylo na drzewie) Pytalem tez kolegow, jeden ma e36 z gazem (starej generacji wprawdzie) faluja obroty, gasnie itp. Drugi mial 535 V8 E39 - niby zbieral sie niezle, ale na wolnych gadal jak mustang obrotow mial moze z 500 i ogolnie ciagle cos sie dzialo. Ostatnio jechalem znajomego nowa 7 e65 745i z sekwencja przy 200km/h zaswiecila sie kontrolka ze awaria silnika, odlaczyly sie niektore cylindry, zasmierdzialo gazem.

Jednym slowem mowiac nie slyszalem o zagazowanym BMW ktore dobrze by chodzilo. Ale byc moze akurat takie widzialem. Teraz mam 530d , zrobilem ponad 40tys km i jak narazie jestem mega zadowolony.

Chcialbym benzyne z gazem, ale chyba szkoda ladnej drogiej beemki gdyby miala mi zle chodzic to tylko bym sie wkurzal, a chce miec przyjemnosc z jazdy. To tyle , napewno zaraz bedzie full postow o przeciwnym zdaniu, ale moze to i dobrze. W koncu gaz tanszy :)

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Ja tylko uczulam, że wielu ludzi ma gaz i twierdzi że nic im się nie dzieje, że cacy, a jednak jak się spojrzy to coś tam grzebią, wymieniają, to wąż pękł jakiś, filtr zapchał itp.

Może nie wszyscy, ale jednak ludzi rzadko sie przyznają do błędu.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informacje...

Realista nastawił mnie optymistycznie, ale czekam na opinie innych użytkowników.

Orkwisz - diesel bardzo chętnie..jednak drozsze auta.. a nie ma to jak V8 lub R6 w benzynie :D

Opublikowano

statnio jechalem znajomego nowa 7 e65 745i z sekwencja przy 200km/h zaswiecila sie kontrolka ze awaria silnika, odlaczyly sie niektore cylindry, zasmierdzialo gazem.

:duh:

Jeżeli BMW wypuszcza te autka z seryjnym gazem to ok

Ale jeżeli nie no to hmmm, troche nie bardzo chyba.

Rozumiem gaz w e32, nawet w e38, bo to są raczej samochody o przystępnej cenie. Nie każdego stać wykarmić benzyną jakąś 5 litrówke v12, a każdy chce wygodnie i komfortowo się przemieszczać, ale żeby zagazować e65, które kosztowało pewnie dobre 130 tys jak nie więcej i zagazować??

:jawdrop:

Jak bym chciał mieć taką limuzyne i oszczędzać na paliwie to kupił bym diesla