Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Sluchajcie borykam sie od pewnego czasu z takim oto problemem. Zmieniarka w moim aucie odmowila posluszenstwa :( Po wlozeniu kasety z plytami do zmieniarki jest taki efekt, ze nie wczytuje ich...zaskoczy na krotka chwila i nie hula dalej, jak gdyby ktorys z mechanizmow napedowych ulegl awarii. :x Na pulpicie wyswietla mi komunikat "no discs" czyli ich w ogole nie widzi :( Co moze byc tego przyczyna? Prosze o pomoc. Z gory dzieki. Pozdrawiam!

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
u mnie czasem dzieje sie cos dziwnego ze tez nie widzi dysków natomiast po wyjeciu/wsadzeniu ponownym juz dziala ...
Opublikowano

moją czasami trzeba mocniej planąć i jest ok.

Jak jej coś nie pasuje to wywala -01 na wyświetlaczu i się blokuje.

Jak dostanie strzała to rusza ponownie.

Dzieje sie to rzadko ale jest wkurzające

Opublikowano
moją czasami trzeba mocniej planąć i jest ok

No tak czego nie da sie mózgiem to można siłą :D.....

Zmieniarki pracuja w trudnych warunkach - a ich glownym problemem jest zle odprowadzanie ciepła z układu....Zaczał bym od rozkrecenia i przeczyszcenia soczewki laserowej...specjalnym detergentem...Paleczka do uszu - ew. spiryt....albo plyn do szyb w zaleznosci czy soczewka jest szklana czy plastikowa = pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Zasada jest taka:

- oryginalne płyty powinny hulać pięknie

- CD-R należy nagrywać z najmniejszą prędkością np. 8x

- CD-RW raczej nie powinny działać