Skocz do zawartości

LPG Jakie reduktory ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie?

Jakiej mocy Reduktor (oczywiście x2) jest optymalny do 750. Mam obecnie 100kW i coś mi sie zdaje że są za małe.

Opublikowano

Witam

no niewiem mam taki w 3L i ciągnie do końca tylko na pełnej butli

ale są dwa rodzaje i mam niby ten do 250KM ale cudów niema ale przynajmniej spalanie w normie.

Opublikowano
Witam

no niewiem mam taki w 3L i ciągnie do końca tylko na pełnej butli

ale są dwa rodzaje i mam niby ten do 250KM ale cudów niema ale przynajmniej spalanie w normie.

Rada jedna :D Zmien gazownika

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

Gazownika.....raczej nie zmienie bo sam przy tym robie bo gaziaże wiedzą tyle co w instrukcji montażu a jak coś jest nie tak to odrazu wymiana na nowe.

A co do reduktora to niemam porównania bo wcześniej nie jeździłem M30B30 bez gazu a u mnie to niemcy zagazowali i było kiepsko ale blos pomugł, może zmierze czas do setki i wtedy się dowiem.

pozd.

Opublikowano
Hmm...no to troche dziwne ze dobrze to dziala tylko przy pelnej butli :( Moze cos jest nie tak z zaworem na butli lub przekrój rurki jest za maly!? U mnie przyspieszenie od 0-100 jest identyczne na PB i LPG.Na LPG ciagnie do oporu i musze uwazac zeby go nie przekrecic na obrotach.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

U siebie podejżewam tak

-butla była holender wymienilem na stako i wielozawur napewno niema takiej przepustowosci

-rurka 6mm

i niewiem co z membraną tą mniejszą, duża jest ok

może reduktor jest zasfiony.

Może blos-a mam zabardzo zkręconego

jeżeli możesz napisz ile u siebie masz wykręconą śr. do regulacji

ja ustawiałem na mierniku do lambdy,

i gaz u mnie raz lepszy raz gorszy,

dużo roboty wszystko sprawdzić a czasu brak i niebardzo się opłaca zawsze można na Pb pośmigać.

Pozd.

Opublikowano
U siebie podejżewam tak

-butla była holender wymienilem na stako i wielozawur napewno niema takiej przepustowosci

-rurka 6mm

i niewiem co z membraną tą mniejszą, duża jest ok

może reduktor jest zasfiony.

Może blos-a mam zabardzo zkręconego

jeżeli możesz napisz ile u siebie masz wykręconą śr. do regulacji

ja ustawiałem na mierniku do lambdy,

i gaz u mnie raz lepszy raz gorszy,

dużo roboty wszystko sprawdzić a czasu brak i niebardzo się opłaca zawsze można na Pb pośmigać.

Pozd.

Może slit blosa jest ze zbyt małym otworem, a może za słabo rozkręcony reduktor?

peace & love