Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze takie tematy juz były ale chce sie dowiedziec ponieważ jestem na kupnie BMW e-46 328 ogladałem juz 3 beemki przedtem [ jedna 330d ] kwota do wydania to 40 kocków a wiec chce to ulokować dobrze rocznik nie jest istotny dla mnie jest stan samochodu i przebieg...

Ale nie wiem na co mam zwracać uwagę dokladnie w poprzednich które oglądałem w jednej z nich z WROCKA 328 [ jest na Moto.allegro.pl ] był wymieniany silnik z oryginała [ 2.2 ] na 2.8 podobno zatarty facet mi o tym powiedział po tym jak zrobiłem 300 km z krakowa do Wrocławia [ niezle mnie wkurzył ] samochod wg mnie okazał sie również bity rożnice pomiedzy spasowaniem lamp i zderzaka z obu stron były znaczące oraz miedzy opona a błotnikiem tez. W drugiej facet miał oryginalne okablowanie było zmienione tak profesjonalnie ze kable in stalacyjne były taśna izolacyjna zalepione a facet na słowo zaraz zadzwonie po kolege blacharza zareagował odpowiedzia ze mu sie spieszy ... Czy jestem w stanie jakos inaczej sprawdzic ten samochod bo juz nie wiem znowu jade we wtorek lub srode za łódz oglądac jescze jedna .. i sam nie wiem . POjechałbym na serwis na diagnostyke ale boje sie ze na serwisie za te 500 czy 700 zł tez nie zrobia tego profesjonalnie szcerze mowiac ufam tylk osobie :] moze ktos zna jakies sposoby ktore moga zmniejsyzc ryzyko kupienia dzwona ? sprawdziam symbole na szybach patrze na zuzycie tapicerki pedałow kierownicy ogladam dokladnie cala performacje

ale nie mam pomyslu jak sprawdzic reszte .. moze ktos mi pomoze dzienki i pozdrawiam

Adamus

-----------

Opublikowano
to ciezki temat. ale sa sposoby. osobiscie kupujac samochod zwracam uwage na to czy jest czysty silnik jesli jest to daje do myslenia bo na brudnym wiecej widac. odkrecam korek wlewy paliwa i odpalam auto. wiadomo ze przy zatkaniu reka wlewy cisnienie zawsze poczujesz ale mozna rzucic tekst ze silnik ma przedmuchy i nna tym urwac pare centow. musisz sie przejechac i wsluchiwac w halasy najlepiej nie mniej niz 10 km. na oniec zajrzec pod maske i sprawdzic czy na czystym silniku nie pojawilo sie nic nadzwyczajnego. a pozatym standard czyli kontrola dat na szybach i oczywiscie szczeliny na karoserii. nie zapomnij o numerach nadwozia. powodzenia w zakupie. napewno nie bedziesz zalowal
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

no wlasnie sprawdzalem 3 beemkach e46 symbole na szybach i w 2 ch boczne i tylna mialy taka sama a przednia inna a w trzeciej boczne taką sama a tylna i przednia zupelnie inne ...

ogolem duzo juz sie tych aut naogladalem ale rowniez na wlasciciela patrze :) bo to tez jest odzwierciedlenie samochodu

Adamus

-----------

Opublikowano

Z szybami bywa różnie...W moi aucie była wymieniona przednia szyba ale auto nie było bite na 100%...

Ja zwróciłbym jeszcze uwage na obecność przeróżnych naklejek pod maską...często są na nich daty przeglądów lub produkcji... w pewnych konfiguracjach niektóre daty mogą być nie spójne.... z drugiej strony brak jakichkolwiek naklejek i widoczne po nich ślady to dla mnie ewidentna proba ukrycia czegoś...np przebiegu....

Czasami na szybko naprawiany samochód ma przypadkiem trysniete lakierem sprezyny i inne elementy zawieszenia.... sam kiedys wykrylem robote blacharza wlasnie przez slady lakieru na sprezynie... innym razem znalazlem resztki papierowej tasmy na progu....

Jedno jest pewne.... nalezy opanowac emocje i szukac niekoniecznie schematycznie.... ;-)))

Opublikowano

Podstawowa sprawa jechać też z kimś kto ma zimny łeb bo jak się komuś coś spodoba dostaje tzw "pomroczności "

1 Co do sprawdzania to vin prosisz od kolesia i sprawdzasz jaki ma miec silnik miałem podobnie 1,8 a silnik 2,2 (co sie stało nie wnikam po co tarcic kasę za auto bo sie okaże kradzione).

2.Poduszki czy nie są wystrzelone czasami są i kolesie mostku ją i kontrolki sie nie święcą

3. Mechanicznie jak wszystko działa poszczególne elementy i im dogłębnie tym lepiej. a najlepiej w jakimś poleconym warsztacie.

I można mnożyć to co trzeba zrobić, najlepiej przyciągnąć samemu i kupić nie na placu tylko od kogoś kto użytkuje. A zawsze będzie coś co się znajdzie.

NIE napalać się podstawa !!!!

Sambo mą religią mata moim niebem

"Rickson"