Skocz do zawartości

[e39] GAśnie przy skręcaniu na luzie????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem muj sprzecik , gasnie czasami jak dojeżdzam do swiateł na luzie lub jak ostro skręcam na luzie.

Obroty na jałowym biegu ok500, spadaJĄ DO ZERA ALBO WTEDY ZGAŚNie albo odbijaja i skaczą do 1000 a później jest ok

pozdrawiam marek :(

Opublikowano

No to może ma za niskie obroty.

Pompa wspomagania daje spore obciążenie co jeszcze zmniejsza obroty i gaśnie, albo sam ratuje się przed zgaśnięciem dodając sam troche gazu, przez co same podnoszą sie do 1000 i opadają.

Opublikowano

Tak na benyznie ale zapomniaem dodac ze ucieka plyn

od wspomagania, weze podcisnieniowe nie trzymaja czyli co 2 dni dolewka pozdrawiam

Opublikowano
a to kupiles sobie klamota i znowu beda wydatki w automacie ktory rok?
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
to wlasnie klamot z tych lat to chyba mlodym bogiem on nie jest lepiej bylo sobie kupic e34 teraz to bedziesz nie wyrabial na zakretach ale chodzi mi o te w sklepach motoryzcyjnych :mrgreen: :cool2:
Opublikowano

Wspomaganie już zrobiłem nic nie kapie ale , potrafi jeszcze czasmi zgasnąć przy chamowaniu na luzie lub przy skręcaniu na luzie.

Co to może być ?

może silniczek krokowy?

Opublikowano
Jeżeli cokolwiek się dzieje z wolnymi obrotami w M60/M62 to ja bym zaczął od wymiany membrany na kolektorze ssącym. Koszt mały a usterka typowa dla tych silników.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
u mnie wszystko sie dzialo a membrana byla cala szkoda odkrecac bo i tak nic ciekawego sie nei zobaczy ;)
Opublikowano

Z tym gaśnięciem to jet trochę dziwnie przy manewrowaniu na placu lubi sobie zgasnąć na luzie i przy chamowaniu jak dojeżdzam do swiateł na rzykład też gaśnie ,

kolega napisał że to mogą być membramy w kolektorze ale może coś innego prosze o radę?

pozdrawiam marekk