Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po wymianie przepływomierza na MTM z allegro autko niby jeździ tak jak powinno, nie ma problemu na wolnych obrotach, mocy ma tyle co powinien. Pojawił się tylko problem z ekonomizerem. Otóż czasami "świruje" to znaczy np podczas dojazdu do skrzyżowania zamiast opaść na prawie 0 wychyla się do 15 l i dopiero potem opada. Nie przeszkadzało by mi to jeśli nie będzie to miało związku ze spalaniem. W czym może być przyczyna?[/img]
Opublikowano
Witam. Po wymianie przepływomierza na MTM z allegro autko niby jeździ tak jak powinno, nie ma problemu na wolnych obrotach, mocy ma tyle co powinien. Pojawił się tylko problem z ekonomizerem. Otóż czasami "świruje" to znaczy np podczas dojazdu do skrzyżowania zamiast opaść na prawie 0 wychyla się do 15 l i dopiero potem opada. Nie przeszkadzało by mi to jeśli nie będzie to miało związku ze spalaniem. W czym może być przyczyna?[/img]

Yhm. Mam to samo! Ale ja uznałem to za normalne zachowanie ;-)

Poprostu przez chwile pokazuje jeszcze chwilowe zużycie paliwa a potem poprawnie w/g instrukcji użytkowania bmw idzie na koniec skali.

Opublikowano
Witam ekonomizer pokazuje spalanie czasowe wiec jak dojezdzasz do skrzyzowania na luzie to pokazuje dobrze bo pewnie jak juz sie zatrzymasz to wychodzi poza 30 litrow czyli jak by tak auto zostalo caly czas to by ci paliwa braklo.Wiec ekonomizer moim zdaniem dziala ci poprawnie
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW
Opublikowano
Wszystko jest wporzadku, tak ma byc, jak dojezdzasz do skrzyzowania na luzie bez biegu, to tak bedzie, natomiast dojezdzajac do skrzyzowania majac wlaczony bieg i oczywiscie niewciskajac sprzegla spalanie bedzie zero, nie od dzis wiadomo ze samochod na wtrysku, niespala praktycznie nic benzyny kiedy sie hamuje silnikiem, czyli na biegu, bez wrzucania na luz :mrgreen: