Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Kupiłem dzisiaj alpinkę CDA-9852RR.. wszystko fajnie ale mam problem.

Ze wzmacniacza SONY X-plode XM-754HX (zdjęcie niżej) pociągnięte mam 4 czincze do radia.

http://img391.imageshack.us/img391/3152/1714955792oc7.jpg

A w radiu mam tylko jedno wejście (nie jestem pewien ale wydaje mi się że ono jest do suba)

http://img391.imageshack.us/img391/6320/alsg8.jpg

I teraz pytanie: CO MAM ZROBIĆ ABY RADYJKO ŁADNIE GRAŁO?

PILNE

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Czołem Pulkowniku ;)

A wiec raczej to nie jest wyjscie na suba. Mysle ze to zwykle czincze do wzmaka ktorymi steruje sie przodem. Ten model Alpinki nie ma wyjscia ani sterowania subem. Jesli chcesz to mozesz podepiac dwa tylne wyjscia na glosniki na HI input na wzmaku bo widze ze takie masz. Wiec to tak jak bys mial 2 pary czincz. Najpierw jednak sobie sprawdz we wzmacniaczu czy te wyjscia ktore sa w radyjku maja sterownaie przodu czy tylu. Ni i wtedy te drugie podlaczysz pod HI. Oczywiscie taka opcja tylko wtedy kiedy nie bedziesz musial uzywac koncowek mocy z radia. Zdaje mi sie ze jest takze cos jak rozdzielacz sygnalu wiec moglbys pod te jedne czincze podlaczyc wszystkie. Ale wtedy nie ebdziesz mogl sobie wysterowac ze przod czy tyl bedzie gral bardziej. Jedynie lewo i prawo. Inaczej tego chyba sie nie da wykombinowac. Niech jeszcze ktos sie wypowie. Pozdro i milej roboty ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Dzięki za pomoc!

Problem rozwiązałem!

Kupiłem drugie radio, a konkretnie ALPINE CDA-9854R... :lol:

Hehe, ale ono sporo droższe jest, a różni się tylko wyjściami i kolorem podświetlania (czy może się mylę?). CDA 9852 ma jedno wyjście liniowe - może ono być na suba, lub na przednie - do wzmacniacza jak masz podłącza się kablami z rozdzielkami (Y).

Opublikowano
:

Hehe, ale ono sporo droższe jest, a różni się tylko wyjściami i kolorem podświetlania (czy może się mylę?). CDA 9852 ma jedno wyjście liniowe - może ono być na suba, lub na przednie - do wzmacniacza jak masz podłącza się kablami z rozdzielkami (Y).

Akurat w tym przypadku kupiłem je taniej niż CDA 9852... o 50zł :mrgreen:

Promocja na nie jest w Media Markt.

P.S.

Gra naprawdę spoko! Dużo ponad oczekiwania.. :jawdrop:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Akurat w tym przypadku kupiłem je taniej niż CDA 9852... o 50zł :mrgreen:

Promocja na nie jest w Media Markt.

Wiedziałem, że tak będzie :mad2: ja to mam takie szczęście, że jak kupowałem parę tygodni temu, to promocji nie było :mad2:

Opublikowano

Dokładnie ta alpina 9854r w media kosztoała 749zł.

Z tego co nakłamał mi sprzedawca- to podobno najtaniej w całej Warszawie.

Ogólnie radio polecam- jestem z niego zadowolony. :cool2:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Kurcze... wyjąć to radio z poł-kieszeni to porażka... :wow:

Zdejmuję ramkę, podważam te dwie niby sróbeczki.... a radio ani drgnie..

Czy da się je wyjąć bez rozbierania połowy samochodu?

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
da sie ... sciagasz ramke , podwazasz obie zapadki i wyciagasz mocno ! do przedu . w zestawie z rdiem powinienes miec wyjmaki - jak nie ma i nie idzie go wydobyc to musisz podjechac do jakiegos zakladu car audio i poprosic o wyjecie , albo nabyc wyjmaki
Opublikowano
Kurcze... wyjąć to radio z poł-kieszeni to porażka... :wow:

Zdejmuję ramkę, podważam te dwie niby sróbeczki.... a radio ani drgnie..

Czy da się je wyjąć bez rozbierania połowy samochodu?

Dwie, czy cztery? Dla mnie opcja z gwoździami i zapałkami nie wyszła - te zapadki trzeba dość mocno odgiąć przy okazji ciągnąc radio - namęczyłem się z pół godziny, ale wyszło.

A powiedz mi - co zrobiłeś z Alpinką 9852? Oddałeś - mnie już chyba nei przyjmą, bo zdaje się do tygodnia można zwrócić.

Opublikowano

ja tez kupilem Alpine ale CDE-9846R, jakieś 500zł ale efekt juz widać, tzn. słychać.

Miałem poprzednio pionka jakiegoś z górnej półki ale w porównaniu do Alpiny wymięka!

moja CDE-9846R ma wyjscie z tylu na suba i sterowanie nim z menu

Opublikowano

Dwie, czy cztery? Dla mnie opcja z gwoździami i zapałkami nie wyszła - te zapadki trzeba dość mocno odgiąć przy okazji ciągnąc radio - namęczyłem się z pół godziny, ale wyszło.

Są dwie niby śróbeczki.

O jakich zapadkach (i gdzie one są) piszesz?

A powiedz mi - co zrobiłeś z Alpinką 9852? Oddałeś - mnie już chyba nei przyjmą, bo zdaje się do tygodnia można zwrócić.

Oddałem do sklepu. Odebrałem pieniądze. Pojechałem do Media Markt. :mrgreen:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

Są dwie niby śróbeczki.

O jakich zapadkach (i gdzie one są) piszesz?

A jakie ty radio chcesz wyciągnąć?

A może ktoś kupi prawie nowe Alpine 9852RR :mrgreen: ?

Opublikowano
alpina 9854r

Hyh, no to przecież to się tylko na tych dwóch śrubkach trzyma - jeszcze można chyba z tyłu przykręcić, ale pewnie tego nie zrobiłeś - tam jest taki plastik - ja wepchnąłem radio i się wygiął - także u mnie po podważeniu tych śrubek wyskakuje :lol: