Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
M3 E36 !!

Nie na Polskie drogi...nadwozie się rozjedzie na szwach...to pewne

A czemu E-36 M3 by sie rozjechało,i co mają wspólnego polskie drogi z M3,skąd masz takie info,podziel sie z nami bo jestem ciekawy.Jedna z lepszych teorii jaką ostatnio słyszałem.

Pamiętaj zawsze ,że jeśli o czymś nie słyszałeś ,to nie znaczy ,że to się nie zdarza. Widocznie masz mało styczności z samochodami powyżej 300KM. Mam dwóch kolegów ze Lwowa ,obydwaj mają ten sam problem...drogi w zachodniej Ukrainie trochę lepsze, ale w sumie zbliżone do Polskich. Jeśli ktoś będzie robił duże przebiegi, przykładowo w Warszawie, jest duże prawdopodobieństwo, że nadwozie się "rozejdzie".

Gościu z BMW Inchcape powiedział, że jego znajomi miewali już podobne przypadki. To samo jest w E46.

Nie znaczy się ,że w każdej wystąpi ta wada, ale w tych intensywnie użytkowanych niestety się często zdarza.

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
M3 E36 !!

A czemu E-36 M3 by sie rozjechało,i co mają wspólnego polskie drogi z M3,skąd masz takie info,podziel sie z nami bo jestem ciekawy.Jedna z lepszych teorii jaką ostatnio słyszałem.

Pamiętaj zawsze ,że jeśli o czymś nie słyszałeś ,to nie znaczy ,że to się nie zdarza. Widocznie masz mało styczności z samochodami powyżej 300KM. Mam dwóch kolegów ze Lwowa ,obydwaj mają ten sam problem...drogi w zachodniej Ukrainie trochę lepsze, ale w sumie zbliżone do Polskich. Jeśli ktoś będzie robił duże przebiegi, przykładowo w Warszawie, jest duże prawdopodobieństwo, że nadwozie się "rozejdzie".

Gościu z BMW Inchcape powiedział, że jego znajomi miewali już podobne przypadki. To samo jest w E46.

Nie znaczy się ,że w każdej wystąpi ta wada, ale w tych intensywnie użytkowanych niestety się często zdarza.

Hmmmm czyli jeżeli mam 300KM to się rozejdzie jeżeli mam 140KM to się nie rozejdzie ?? :duh: Przecież to że mam 300KM pod maską nie znaczy że będe jeździł 200km/h po (dajmy na to) WROCŁAWIU !! Ja nie z takich. Znajomy ma S Klase AMG i się nie rozeszła :) hehe dziwna teoria :)

Opublikowano

"Pewien człowiek został pierwszym ministrem króla. Pewnego razu, kiedy przechadzał się po pałacu, zobaczył po raz pierwszy w życiu królewskiego sokoła. Do tej pory nigdy nie widział On takiego gołębia. Wziął więc nożyce i poprzycinał pazury, skrzydła i dziób sokoła. - Teraz wyglądasz na ptaka jak należy - powiedział. Twój opiekun wcale się o ciebie nie troszczył.

Biada ludziom , którzy nie znają innego świata niż ten, w którym żyją, i nie mają nic do nauczenia się od ludzi, z którymi rozmawiają. "

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
"Pewien człowiek został pierwszym ministrem króla. Pewnego razu, kiedy przechadzał się po pałacu, zobaczył po raz pierwszy w życiu królewskiego sokoła. Do tej pory nigdy nie widział On takiego gołębia. Wziął więc nożyce i poprzycinał pazury, skrzydła i dziób sokoła. - Teraz wyglądasz na ptaka jak należy - powiedział. Twój opiekun wcale się o ciebie nie troszczył.

Biada ludziom , którzy nie znają innego świata niż ten, w którym żyją, i nie mają nic do nauczenia się od ludzi, z którymi rozmawiają. "

No bardzo piękna prawda...ale pomyśl jadę 120km/h 318iS z Nysy do Wrocławia, po czym biorę M3 i jadę tą samą prędkością ten sam dystans i co ?? M3 się rozejdzie a Is nie ?? :duh: sorry ale głupota i tyle !! tak tak zaraz usłyszę to po co Ci M3 jak chcesz jeździć 120km/h hehe no cóż takie życie :)

Opublikowano

Nie ściemniaj,tylko mów czemu eMka sie rozejdzie i dokąd :mrgreen:

Opublikowano
M3 E36 !!

Sory,nie zauważyłem twojej teorii,ale nie pomyślałeś że twoi koledzy ze Lwowa kupili te swoje 300 konne auta po dzwonie i były zrobione na sztuke i teraz im sie w szwach rozchodzą.A to z czym mam do czynienia to nie twój interes ,na pewno codziennie widze takich gawędziarzy jak ty że kiedyś,ktoś,coś a potem wypisują farmazony.

Opublikowano

Anthony de Mello ? ;)

Opublikowano

Anthony de Mello ? ;)

Si....

oto mail jaki otrzymałem na prywaty:

"Kolego RafałBMW daj sobie spokój ze swoimi wywodami.szkoda Twojego zdrowia.Spotkasz się na tym forum z rzeszą ekspertów od E30 E36 E32 E34, często z gazem, z których pewnie mało który siedział w E46 M3, nie mówiąc już o jezdzie. Ja swego czasu miałem kupetke i pisywalem na forum i tez dałem sobie spokój.Nie lubię się przekomarzać z małolatami, a myślę, że juz zdałeś sobie sprawę ,że w dużej części na tym to polega.Widziałem Twoje Audi na s6plus.de , ja miałem kiedyś zaworówkę i też wrzuciłem swoje zdjątka.

Pozdrawiam"

bez komentarza

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Kolego RafałBMW poczytaj sobie trochę,dowiedz sie czegoś,jak znajdziesz coś o seryjnej pękającej M3,to stawiam ci browara.

KLIK

browara??

zwiększ stawkę to dam Ci namiar do gościa, który pracuje od 12lat w BMW i zajmował się gwarancjami.

stawka musi wzrosnąć konkretnie :nienie:

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Dam Ci namiary na gościa... ten powiedział..... a temten to powiedział że jeszcze coś.... dajcie spokój !! Osobiście nie wierzę że eMka się rozjedzie czy rozejdzie czy coś tam jak będzie się jej używać normalnie !!

Znaczy co? miękniesz? Nie podejmujesz rękawicy?

Nie zwiększysz stawki??

Wiesz...jeden browar to na swoją komunię wciągnąłem

:mrgreen:

Pozdrawiam

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
dam Ci namiar do gościa, który pracuje od 12lat w BMW i zajmował się gwarancjami.

Tylko ciekawe ile osób w Polsce kupiło sobie E-36 M3 w salonie :?: Większość jak nie wszystkie pewnie zostały ściągnięte od wroga,i były już po gwarancji,więc troche dziwne co piszesz.

Opublikowano
dam Ci namiar do gościa, który pracuje od 12lat w BMW i zajmował się gwarancjami.

Tylko ciekawe ile osób w Polsce kupiło sobie E-36 M3 w salonie :?: Większość jak nie wszystkie pewnie zostały ściągnięte od wroga,i były już po gwarancji,więc troche dziwne co piszesz.

Rzeczywiście to jest zwykłe przekomarzanie bez sensu...Niech Wam będzie...wszystko zmyśliłem...gufno widziałem.

"Pies mojej ciotki jest cwany. Wylatuje przed ogrodzenie i szczeka...szczeka...Potem gdy się zorientuje, że ktoś może mu zagrozić i nie czuje się pewnie...wtedy wraca za ogrodzenie...hmm...ale szczekać skubany nie przestanie"

Zrozumcie tylko ,że nie zjedliście wszystkich rozumów...Założę się ,że większość z Was chodziła do podstawówki ,gdy ja do Żymirskiego i Fusa jeszcze na Nałęczowskiej przyjeżdżałem serwisować do stolicy swoją BMkę.

Człowiek sie całe życie uczy....Radzę Wam wyciągnąć wnioski z opowiadania o sokole

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
Zrozumcie tylko ,że nie zjedliście wszystkich rozumów...

Ty też to zrozum. Mówisz jak wszechwiedzący komunistyczny mentor, który przemawia do ludu. Tylko nie masz tu ograniczonych użytkowników, więc nie znajdziesz poklasku dla swoich teorii.

Rozumiem , że wspomniany przeze mnie pracownik BMW od ponad lat dwunastu, oraz moi kumple, którzy posiadają E36M3 i E46M3 nic nie wiedzą na ten temat,,ale oczywiście posiadacze E30, zwłaszcza z silnikami kosiarkowymi 1.6 i 1.8 są uznawani na forum za autorytety we wszystkich dziedzinach...

winszuję i znikam z tego tematu

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

Rafał nie ma co się irytować. Rozmowa zeszła na zły tor. Mnie też denerwuje jak ktoś odpowiada na moje zdanie w stylu: "Jo jo, ble ble, a świstak siedzi." Także Cię rozumiem.

Co do pobocznego tematu, myślę, że coś w tym jest co mówi kolega Rafał, jednak nie można przesadzać.

Abtar: "No bardzo piękna prawda...ale pomyśl jadę 120km/h 318iS z Nysy do Wrocławia, po czym biorę M3 i jadę tą samą prędkością ten sam dystans i co ?? M3 się rozejdzie a Is nie ??"

Weź pod uwagę, że M3 różni się przypuszczam też zawieszeniem od 3xx. O to głównie chodziło Rafałowi jak mniemam. Więc Twoje prześmiewcze stwierdzenie jest nieprzemyślane.

Wyluzujcie Panowie, każdy ma prawo się wypowiadać na podstawie różnych źródeł. Tak samo jak każdy ma prawo w to uwierzyć bądź nie.

Nie ma co się obrażać, ani obrażać rozmówce. (nie mówie tu o herezji :) )

btw. Rafał nie każdego stać na np M6, więc nie ubliżaj E30 1.6, to też BMW i bez względu na to jak kto będzie je nazywał to BMW pozostanie. Kupiłem 1.6 ze zdrowego rozsądku. Pierwsze RWD w "karierze".

Starajmy się trzymać poziom forum. Szanujmy się.

W końcu obecność na tym forum świadczy o tym, że coś nas łączy, więc zamiast takiej rozmowy, proponuje za kierownice i ... "Ogień na gary Panowie!!! " :D

"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "
Opublikowano

Rozumiem , że wspomniany przeze mnie pracownik BMW od ponad lat dwunastu, oraz moi kumple, którzy posiadają E36M3 i E46M3 nic nie wiedzą na ten temat,

O.K,to w jakich punktach auta sie te nadwozie rozjeżdza,napisz żeby ludzie wiedzieli przed ewentualnym kupnem auta,na co mają zwracać uwage.Co sprawdzać podłużnice,gniazda amortyzatorów,z chęcią sam sie dowiem.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Temat miał chyba dotyczyć co chcielibyście kupić, a nie czy M3 się rozjeżdza, może i się rozjeżdza gdy blacharz klepie i jak by nie klepał to przystanek mu wychodzi :twisted:.

Wracając do tematu

Ja bym chętnie kupił E90 M :norty:.

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
Abtar: "No bardzo piękna prawda...ale pomyśl jadę 120km/h 318iS z Nysy do Wrocławia, po czym biorę M3 i jadę tą samą prędkością ten sam dystans i co ?? M3 się rozejdzie a Is nie ??"

Weź pod uwagę, że M3 różni się przypuszczam też zawieszeniem od 3xx. O to głównie chodziło Rafałowi jak mniemam. Więc Twoje prześmiewcze stwierdzenie jest nieprzemyślane.

Ehh szkoda słów... z nikogo się nie śmiałem...a bez sensu !! !! wróćcie do tematu lepiej :) Ja jeszcze dopiszę BMW 850 :) może też się rozjedzie na polskich drogach :wink:

Opublikowano
Rozumiem , że wspomniany przeze mnie pracownik BMW od ponad lat dwunastu, oraz moi kumple, którzy posiadają E36M3 i E46M3 nic nie wiedzą na ten temat,,ale oczywiście posiadacze E30, zwłaszcza z silnikami kosiarkowymi 1.6 i 1.8 są uznawani na forum za autorytety we wszystkich dziedzinach...

Tak, tylko Ty masz rację i Twoi koledzy. Nie chciałbym przebywać w takim towarzystwie ani minuty. Oczywiście fani marki BMW, którzy posiadają E30 z silnikiem od kosiarki nie mogą się znać na czymkolwiek i być autorytetami. :duh:

Zasięgnąłem informacji i moi koledzy pierwszy raz słyszą o rozjeżdżającej się M3 E36. Może wyczytałeś to na forum Audi? :twisted2:

Opublikowano

Rzeczywiście były pewne problemy z pęknięciami w okolicach tylnego mostu,tylnego zawieszenia w modelach przed 09.2003,ale one dotyczyły tylko modelu E-46 M3,zdarzały sie również w autach z silnikami diesla.Więc to nie wina "300" konnych silników tylko wada fabryczna tego modelu.Natomiast tego typu pęknięcia czy "rozjeżdzania" sie karoserii nie było w E-36 M3,więc chyba w/w pracownik BMW z dwunastoletnim stażem wprowadził cie w błąd :norty:

Opublikowano
Kolga ostatnio kupił mazde mx-3 z niskim zderzakiem przednim i pierwsze co zrobił to zachczył 2 km od domu w koleinie i... ma nowy zderzak :lol: tak poza tematem, ale o Polskich drogach ;) Wracając do tematu jakieś propozycje?? Moze jakiś ciągnik - Hummer :lol: Mi się osobiście podoba tylko ze H1 nie miałbym gdzie jeździć chyba, ze po krajowej 8.