Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam wewnętrzne lusterko samościemniające się które pasuje na zaczep ale nigdzie nie zauważyłem żadnych przewodów do podłączenia.Z podsufitki wychodzi tylko wiązka z kostką do czujnika deszczu i tylko tyle...

W związku z tym moje pytanie - czy w każdej E-38 jest podłączenie do takiego lusterka?

Ew.jak podłączyć jeżeli nie ma wyprowadzonych przewodów do takiego lusterka?

Pozdrawiam

Opublikowano
W e38 lusterko "fotochrom" nie wymaga żadnego podłączenia jest wypełnione specjalnym żelem który reaguje na różnice jasności oświetlenia "przed i za" lusterkiem. Odpowiadają za to czujniki w lusterku( jeden w przedniej części lusterka a drugi to ta kropka na środku lusterka) :cool2:
Opublikowano

witam.

Mam takie zamontowane i posiada podłączenie prądu.W czasie ściemniania słychać dzwięk pracujących elementów.

pozdrawiam

40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
witam.

Mam takie zamontowane i posiada podłączenie prądu.W czasie ściemniania słychać dzwięk pracujących elementów.

pozdrawiam

A jak poznać czy jest fotochrom czy nie? Może ten prąd to do podrzewania? W tych autach wszystko podgrzewane :D

Pozdrawiam

Opublikowano
rozmowa oczywiscie o wewnetrznym lusterku. lusterko fotochrom ma oczko (czujnik swiatla i taki ala potencjometr od dolu. u mnie w e34 jest kwadratowa wtyczka, byla schowana gleboko za silnikiem od szyberdachu.lusterko wewnetrzne nie jest podgrzewane
Opublikowano

To widać ja też muszę poszukać wtyczki głębiej bo pobieżnie nic nie znalazłem a wydaje mi się że w E-38 musi być taka wtyczka.

Dziękuję za info.