Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Panowie sprawa dotyczy centralnego zamka w E46 320d. A mianowicie co raz częściej mi sie zdarza ze nie moge otworzyc autka z pilota- zamknać zawsze moge !!! A bardziej szczególowo, to w momencie kiedy nacisne "otwórz" zapalają sie swiatełka w srodku, wyłancza alarm i imobilajzer ale drzwi milczą !!! Musze ponaciskac tak na przemian zamknij-otworz i po prostu za którymś razem zalapie. Dodam ze wszystkie bajery sa montowane fabrycznie !!! Domniemywam że to przekaznik z centralnego ma nadpalone styki-tylko gdzie on jest ??? Prosze WAS o jakąś rade bo bez samoch. jak bez ręki :-( Pozdrawiam !!!
Opublikowano
Jesli bateryjka dobra, to komora bezpiecznikow i przekaznikow jest w prawym gornym rogu przykrecana na imbusy (nie wiem czy widzialem tam jakies przekazniki). Bezpieczniki znajdziesz w schowku (to juz pewnie wiesz). Masz jakies blędy w diagnostyce na kompie ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
Witam Ponownie ! Bylem dzisiaj u znajomego mechanika zrobic diagnostyke, mialem blędów do bólu w kompie. Jak narazie centralny działa, mam nadzieje że tak juz zostanie ! Pozdrawiam WSZYSTKICH, i oby tych usterek w WASZYCH beeemkach jak najmniej :-)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy udało się Wam znaleźć konkretną przyczynę tego problemu?

U mnie przybrał on dość dramatyczny kształt, ponieważ samochód całkiem przestał sie otwierać (tylko drzwi kierowcy dają się kluczem otworzyć). Wielokrotne zamykanie i otwieranie nie daje efektu. Pasażerowie muszą wsiadać przez okna;)

Najgorsze jednak jest to, że w baku paliwa na 60 km, a klapa od wlewu też się nie otwiera;)

Serwis w Warszawie (Autofus) daje termin na za tydzień. Zresztą strach pomyśleć o ich cenie za tą naprawę.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Może macie jakiś kontakt do sensownego serwisu w okolicach wawy, specjalizującego się w BMW.

Opublikowano
Jesli bateryjka dobra, to komora bezpiecznikow i przekaznikow jest w prawym gornym rogu przykrecana na imbusy (nie wiem czy widzialem tam jakies przekazniki). Bezpieczniki znajdziesz w schowku (to juz pewnie wiesz). Masz jakies blędy w diagnostyce na kompie ?

Większych głupot z bateryjka niż napisałeś to nie słyszałem :duh: :duh: :duh: W e46 nie można wymienić bateryjki :naughty: Jest tam akumulatorek który ładuje sie podczas włożenia kluczyka do stacyjki!!!

Opublikowano

Większych głupot z bateryjka niż napisałeś to nie słyszałem :duh: :duh: :duh: W e46 nie można wymienić bateryjki :naughty: Jest tam akumulatorek który ładuje sie podczas włożenia kluczyka do stacyjki!!!

A wlasnie ze nieprawda :nienie: , chyba ze w Twoim jest akumulatorek.... :shock: Pierwsze slysze ze w E46 jest akumulatorek i w dodatku ze niemozna wymieniac baterijki :jawdrop: :duh:

Jest normalna cienka bateryjka CR2025 ktora sie normalnie wymienia, dzwonilem do ASO i powiedzieli ze wymiana bateri niemoze trwac dluzej niz 30sekund bo wtedy od nowa trzeba programowac kluczyk z Centralnym Zamkiem :mrgreen:

Opublikowano

To może nie być problem baterii, ponieważ gdy naciskam wewnętrzny przycisk do zamykania / otwierania drzwi (ten koło h. ręcznego) to zachowanie jest identyczne jak z pilota - drzwi się zamykają, ale nie chcą się otworzyć.

Gdzie warto się z tym udać (w okolicach wawy) jeśli nie do ASO?

Opublikowano
To może nie być problem baterii, ponieważ gdy naciskam wewnętrzny przycisk do zamykania / otwierania drzwi (ten koło h. ręcznego) to zachowanie jest identyczne jak z pilota - drzwi się zamykają, ale nie chcą się otworzyć.

Gdzie warto się z tym udać (w okolicach wawy) jeśli nie do ASO?

Standardowy nierozwiazany niestety problem z Fabrycznym Centralnym Zamkiem w E46....

Byl juz post na ten temat...

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=50201&highlight=

Opublikowano
witam opisze sytuacje mojego klienta - przyjechał do mnie i mówi ze zamykac sie zamyka a sie nie otwiera przy otwarciu z pilota alarm sie deaktywuje blokada zaplonu niedziala a dzwi (centralny nic ) a zamyka sie bez zadnych ale . rozebralem sterownik i okazalo sie ze jest ok zlapalem ze miernik i co sie okazalo - do sterowania silownikami są 2 (min) przekazniki zwierno rozwierne i w jednym styk był upalony wiadomo pociagniecie silownika klapy, wlewu i 4 dzwi wymaga prądu i problem rozwiązal sie po wymianie przekaznika na plytce sterownika sentralnego to bylo w 535 z tego co pamietam
Opublikowano
witam opisze sytuacje mojego klienta - przyjechał do mnie i mówi ze zamykac sie zamyka a sie nie otwiera przy otwarciu z pilota alarm sie deaktywuje blokada zaplonu niedziala a dzwi (centralny nic ) a zamyka sie bez zadnych ale . rozebralem sterownik i okazalo sie ze jest ok zlapalem ze miernik i co sie okazalo - do sterowania silownikami są 2 (min) przekazniki zwierno rozwierne i w jednym styk był upalony wiadomo pociagniecie silownika klapy, wlewu i 4 dzwi wymaga prądu i problem rozwiązal sie po wymianie przekaznika na plytce sterownika sentralnego to bylo w 535 z tego co pamietam

A jaki to przekaznik dokladnie :?:

Gdzie go kupic i wogole gdzie go dostac i pod jaka nazwa :?:

Oraz jakie koszty sa takiego przekaznika :?:

Opublikowano

Witam ! Powiem Wam szczerze ze juz mnie ta sprawa z tym zamkiem centralnym DOBIJA ( mówiac bardzooo delikatnie ) Poruszałem ta sprawa juz dosyc dawno, mozna ja nawet sledzic pod " Centralny zamek fabryczni i problem" Jednak jak do tej pory NIKT nie potrafi znalesc sensownego rozwiazania tego problemu- same domysły i przypuszczenia !

W moim wypadku jedno jest pewne- im bardziej goraco za oknem tym bardziej mi ten problem dokucza ! Dzisiaj dosłownie myslałem ze juz nie wejde do samochodu :mad2: Znajomy, bardzo dobry elektronik RTV, stawia raczej na elektronike a nie przekazniki ! A tak wyglada wlasnie cały sterownik centralnego zamka w E46 na którym widac wspomniane przekazniki- jednym słowem masakra !!!

http://images20.fotosik.pl/335/d92acca91e168be0med.jpg

Niedawno go rozebrałem ale "na oko" wyglada wszysto OK. żadnych tz. zimnych lutów ! Dojscie do tego cuda jest mega trudne !

Panowie ja juz niewiem co dalej, tak wiec licze tylko na Was ! Pozdro...