Skocz do zawartości

Jak ustawic rozrząd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktos wie jak ustawic rozrzad w E38 ? Robiłem kapitalke i po ustawieniu rozrzadu na znakach auto odpalilo bez problemu po pierwszym razie ale w silniku slychac jak by soc obcieralo jakies stuki w prawej glowicy. Nie wiem czasem czy ta prawa glowica nie powinna byc ustawiona w innym połozeniu walu ? Jest tam jakies oznaczenie 45* . Czy ktos wie o co chodzi?
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
siemka! dla ciebie to już stary temat ale włśnie mam ten sam problem. czy udało ci się coś znaleść
Opublikowano
  • Autor
Witaj. Co potrzebujesz jestem juz obcykany w tym temacie wiec pytaj co potrzeba. Jak co pisz na GG jak chcesz
Opublikowano

Schemat rozrządu M62

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.marek760i.republika.pl/m62.jpg

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Schemat rozrządu a ustawienie niestety to dwie różne sprawy. Do ustawienia jest "specjalny" przyrządzik nawet jest na tych rysunkach. Jego cena powala 899zł za kawałek plastiku:). Oczywiście że da się ustawić bez niego ale jest troszkę zabawy ja właśnie dziś wkładam nowy silniczek, i też mnie niedługo czeka rozrząd. Mam nadzieje że się uda.
Opublikowano
Ja nie urzywam blokad nigdy ani w takim ani w m50. Co najwyrzej poziomice. Zawsze trzeba po pierwszym ustawieniu ręcznie przekręcić motor do okoła i skorygowac ustawienia, poto w deklach są te korki, żeby wsadzić klucz, szczegulnie w silnikach z vanosem.
BMW sie nie psuje
Opublikowano
a macie może taki schemacik rozrządu do M70?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Mamy, mamy, do wszystkich BMW

Ale puźniej bo czasu niemamy

BMW sie nie psuje
Opublikowano
to dajcie tez do M57 :mrgreen:
Opublikowano

witam

dwie wieści dobra i zła

dobra niewłaściwe poskladanie rozrządu kończy sie tylko jednym :!: wszyscy wiemy czym

zła jeśli coś trze lub klepie to prawdopodobnie wałek rozrządu lub szklanka

lub nie właściwie naciągnięty, założony łańcuch

wał zawsze ustawia sie w jednej pozycji (zazwyczaj jest blokada) i nie ma znaczenia i le jest cylindrów i jaki to jest układ

jeśli to jest V to znaki są w takim samym miejscu na obu głowicach i powinny być składane na blokadach ale da sie i bez

Opublikowano
witaj krystian czy możesz mi napisać gdzie można kupić komplet uszczelek pod głowice i kolektor ssoncy do 740 m60.pozdrawiam marek