Skocz do zawartości

Wyje, Stuka, buczy, drga.... Most? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Jestem tu nowy.... i prosze o pomoc....

Kupilem okolo 6miesiecy temu BMW E30 1988r za "psie" pieniadze. Wszystko co bylo nie tak to dalem rade naprawic. Jednak z jednym niemoge dac sobie rady. Wiec tak jak jade to strasznie wyje od ok 50km/h im szybciej jade tym glosniej. Przy wiekszych predkosciach zaczyna buczec i wszystko w samochodzie drga. Jak puszcze gaz to "mialczacy" most ucisza sie. Natomiast gdy skrecam w lewo drgania i buczenie jest nie do zniesienia, gdy skrecam w prawo ucisza sie tylko most troszke wyje. Mam pytanie to jest most czy lozysko? A i jeszcze jedno jak go wkrece na duze obroty podczas ruszania to slychac pukanie. Bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Jak wyje przy skrecie ,to moga byc lozyska.Co do pukania,to nie napisales skad dochodza.Moga byc wyrobione poduszki amortyzatorow tylnych.

pozdrawiam

Opublikowano
Tak ale w moscie tez sa lozyska Chyba... bo ja sprawdzalem to nigdzie na lozyskach niema luzu i kola kreca sie tak jakby lozyska byly dobre a wycie buczenie jest niesamowite... A co amortyzatorow to moze byc bo jak zaladuje pelen samochod to na duzych dziurach wydaja odglosy. Choc ja przeczytalem gdzies ze to wielowypust przy moscie.... A co lozysk ja slyszalem ze sa drogie i trzeba kupic z cala piasta to prawda? A to beda lozyska z przody czy raczej tyl?
Opublikowano
Opona ze tak wyje czy te pukanie podczas ruszania? Bo to jest takie wycie i drgania ze to napewno niejest opona... a jesli chodzi o ruszanie ze puka to juz predzej choc mam nisko profilowe opony wiec jakby byla krzywa to bym napewno widzial.... Tak sie mi przynajmniej zdaje....
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
tez mam podobny problem most wyje jak diabli olej sprawdzałem jest stan, łozyska w piastach ok, przy skrecie w lewo cichnie a przy skrecie w prawo to wycie nasila sie moze ktos cos poradzi?
Opublikowano
pukanie na mocniejszym starcie to wina albo przegubów albo okulara na wale (podpory) co do wycia to jesli masz olej w moscie to prawdopodobnie wyja ci lozyska w kole. nie musi byc luzu, wystarczy ze sa suche.
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.