Skocz do zawartości

[E32] - Obroty silnika, ich wielka tajemnica...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nabylem 735 `88, i mam dziwny objaw, nie wiem czym to moze byc spowodowane i do kogo najpierw jechac (szrociarz czy gazownik), samochod w dowolnych blizej nie okreslonych momentach, czyli kiedy sobie chce wkracza na obroty rzedu 1500, 2000, potem rownie niespodziewanie i przewrotnie obroty spadaja do poprawnych powiedzmy 800.

Czy ktorys z szanownego grona Panow mial podobny objaw, a jezeli tak to bardzo prosze o jakas porade, jakis slad, cokolwiek zebym wiedzial gdzie szukac.

pozdrawiam

ps. w alfie mialem tak gdy nie stykal ktorys czujnik na przewodzie z komputerem, ale na boga ja nawet nie wiem gdzie mam komputer :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nieszczelny układ podciśnieniowy albo blokuje się przepływomierz.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Na benzynie i na gazie to samo, z naciskiem ze na gazie czesciej... Dzisiaj jezdzilem tylko na benzynie i skacza obroty co jakis czas do 1500.

pozdrawiam

Opublikowano

Cześć.

Miałem podobne objawy w mojej 750 z tym że jest to automat i wrażenie było o tyle nie ciekawe że podczas jazdy z równym gazem potrafiła wyrwać do przodu jakbym jej kopnął do końca gaz.

wszystko ustąpiło po '' prawidłowym resecie DME '' i tego tematu szuka , spróbuj może też Ci pomoże.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano

Miałem kiedyś coś takiego w E30 325 bez gazu.

potrafił skoczyć tak jak mówisz od 700 do 2000 obrotów.

Ale niestety nigdy nie udało się mnie dojść przyczyny.

Życzę szybkiego usunięcia usterki.

Opublikowano

Usterka usunieta, dzieki oczywiscie profesjonalnemu elektrykowi (w łodzi, jezeli ktos bedzie chcial namiary na priv zapraszam).

Po podlaczeniu komputera w ciagu kilku minut namierzyl usterke doradzil sklep, kupilem nowy czujnik temperatury (srodkowy do przepustnicy) po zamontowaniu autko smiga bez problemowo.

Dziekuje wszystkim na forum za pomoc.

pozdrawiam