Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktos wie jak sie czysci laser w zmieniarkach ,bo chyba to jest u mnie problemem tzn wkladam plyte i cos tam przeskakuje i tak sie zachowuje jakby nie widziala płyty prosze o pomoc
Opublikowano
Ale coś dokładniej opisz - "zachowuje jakby nie widziala płyty" - tzn pisze, że nie ma płyty, czy CD Error, czy w ogóle nie widzi zmieniarki ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Członkowie klubu
Opublikowano

To raczej nie wygląda na problem z laserem..........

Problem z laserem objawia się , że zaczyna nie czytać niektórych płyt , długo "zastanawia" się zanim pojawią się na wyświetlaczu komunikaty.

Tu na moje oko jest coś nie tak z mechaniką zmieniarki. Jakiś czujnik, rolka,prowadnica , etc .

Zmieniarki normalnie się naprawia jak każde inne urządzenia elektroniczne - - - nie martw się co napisał kolega wyżej o jakimś śmietniku.

Jedyny problem to elektronik musi mieć możliwość uruchomienia Twojej zmieniarki podczas naprawy

Pozdro

Mario Big Red

Opublikowano
Może też byc problem z laserem, bo jak nie potrafi odczytać, że to jest płyta audio, to też stwierdza, że nie ma płyty ... Mechanika też itd. - elektronik musiałby to obejżeć, może być wiele powodów.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• 4 lata później...
Opublikowano

wiam.

u mnie jakis dziwny problem bo normalnie zmieniarka sprawdza plyty po wlozeniu w magazynek,oddaje,ja wybieram sobie numer plyty,pobiera,czyta, na lcd wyswietla mi komunikat z nr plyty i utworu,tak jakby wszystko bylo ok ale cisza z glosnikow.laser dobry bo plyte rozpoznaje,widzi ile jest na niej utworow itp.sprawdzalem juz na roznych plytach,oryginalnych,nagrywanych i na kazdej taka sama przypadlosc,nie ma glosu,czemu?? :?:

"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
Opublikowano
nie nie wlozylem mp3.probowalem na kilku plytach i nic.kazda ladnie pobiera odczytuje,widzi ile jest utworow na niej,i normalnie odtwarza utwor za utworem bo po uplywie ok ty 3-4 min przeskakuje nastepny numer.ale nic w glosnikach nie idzie.na tape,radio ladnie glosniczki graja a na cd-ku nic,kompletna cisza.wyjalem ja i niby wtyczki podlaczone 3 i 6 pinowe,jest tam jeszcze takie jakies wyjscie jak antena u tv tylko duzo mniejsze,okragle z bolczykiem w srodku ale wolne nic nie podlaczone.
"...pamietaj ze na drodze nie jestes sam..."
  • 4 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie było podobnie.

Okazało się, że ktoś założył radio bez gniazda na zmieniarkę tego za znaczonego na zdjęciu wyżej, po podłączeniu innego radia z w/w gniazdem wszystko zaczęło działać.