Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
no tak, ale mam okazje wziac OC Tansze o 500zl!!! tak wiec to jest okazja i jest sie nad czym zastanawiac....
Opublikowano

kronin, ja juz Cie wogole nie rozumiem jaki masz problem?!

Pisalem Ci wczesniej! Idz do wydzialu komunikacji po tablice a potem po polise, i sprawa rozwiazana.!

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Ustawa z 22 maja 2003 roku o ubezpieczeniach obowiązkowych art. 29.1:

" Posiadacz pojazdu jest obowiązany zawrzeć umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych:

1) najpóźniej w dniu rejestracji pojazdu mechanicznego, z wyjątkiem pojazdów historycznych;

..."

Problem dotyczy osób importujących samochody oraz osób kupujących samochody zarejestowane w Polsce bez OC... (pewnie jest już i tak jest automatyzm, poprzedniego użytkownika ). I dementuje fakt, że urzędy komunikacji dziury w ochronie nawet te 1 dniowe nie zgłaszają do UFG. Z takimi przypadkami wielokrotnie już się spotkałem.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

EULEM ma racje. Zeby uniknac ewentualnych klopotow, polisa OC MUSI BYC wystawiona tego samego dnia, co data pierwszej rejestracji w Polsce.

Wiekszosc TU zgadza sie na ubezpieczenie OC na nr VIN-u, jezeli jeszcze nie ma tablic. Ale najprosciej zrobic to tak, zeby zarejestrowac pojazd i jeszcze tego samego dnia wykupic polise OC.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i