Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki dylemacik, czy musze wykupic OC tego samogo dnia co zarejestruje samochod i dostane tablice ? bo mam korzystna oferte w mBanku, a oni robia tak ze ochrona ubezpieczeniowa obejmuje dopiero nastepnego dnia po zlozeniu wniosku, a zeby zlozyc wniosek trzeba podac numer tablic rejestracyjnych.... POMOCY.... :(
Opublikowano
Z tego co pamietam tablice wydaja dopiero po okazaniu oplaconego OC

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
hehe to ciekawe, to moge np. zarejestrowac dzis, a nastepnego dnia czy ktoregos innego przyjsc z polisa i odebrac tablice ?
Opublikowano
Sztywny dowód wydają po okazaniu polisy. Tablice możesz mieć przecież stare, jeżeli kupiłeś w tym samym mieście auto. Na wykupienie OC od zakupu auta masz 24h - z tego co pamiętam (ale ręki nie dam sobie obciąć). :twisted2:
Opublikowano
ja mam BMW sprowadzone z niemiec i jest wyrejestrowane, nie ma tablic, tak wiec ciekaw jestem czy musze wykupic OC w tym samym dniu co zarejestruje auto...?
Opublikowano
a jak bym wykupil nastepnego dnia to dostalbym jakas kare czy cos ?
Opublikowano

A tu na stronce Link4 znalazłem taką ciekawą notkę:

"... Jeżeli kupujesz sprowadzony

z zagranicy samochód, który nie jest jeszcze zarejestrowany w Polsce, to musisz ubezpieczyć go w dniu zakupu. Pamiętaj, że taka sama zasada obowiązuje, jeśli kupujesz samochód zarejestrowany w Polsce, ale nie posiadający ważnego ubezpieczenia OC..."

I teraz sam zgłupiałem...

Chyba najlepiej podjechać albo zadzwonić do urzędu komunikacji, tam wszystko wyjaśnią.

Opublikowano
NIEMA OBOWIAZKOWEGO WYKUPIENIA OC ZARAZ PO OTRZYMANIU TABLIC, ALE NALEZY TO ZROBIC JAK NAJSZYBCIEJ(1-MAX3dni) BO MOZE SIE DOCZEPIC :FUNDUSZ GWARANCYJNY: . JA DOSTALEM TABLICE NA MOJA BMW CHYBA W LUTYM I CHCIALEM DOPIERO TAK NA KWIECIEN-MAJ UBEZPIECZYC ALE KOLEZANKA ROBI W PZU I POWIEDZIALA MI ZE ONI MAJA REJESTR, I UMIA SPRAWDZIC,ZE AUTO MA JUZ TABLICE A NIEMA OC I MOGLBYM DOSTAC KARE OKOLO 3YTS ZA BRAK UBEZPIECZENIA.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
Kurde no, teraz to i ja sie pogubilem... :( tylko zeby mi zadnej kary nie przywalili :cry2: Juz nie wiem co mam robic... :( Bo ja bym z checia wykupil OC tego samego dnia, ale nie mam mozliwosci, ciekaw jestem czy sie przyczepia jak OC bede mial wazne od nastepnego dnia po rejestracji...
Opublikowano
KIEDY DOSTALES TABLICE? JEZELI MASZ TAM KILKA DNI SPOZNIENIA TO NIC CI NIE ZROBIA, ALE NIE PRZEGINAJ ZEBY PO 1MIESIACU OC OPLACAC. JA PLACILEM PO 1TYG I 2 DNIACH, BO BYLEM ZAGRANICA I NIE MIALEM MOZLIWOSCI WCZESNIEJ.
Opublikowano
u mnie wyglada sprawa tak: Auto nie ma tablic... ZADNYCH bo jest wyrejestrowane (było kupione w niemczech, dali mi lewe tablice PLASTIKOWE NIEMIECKIE i musialem wykupic jakies OC Graniczne zeby dojechac do domu), i w ten poniedzialek chce isc do WK i zarejestrowac, a od nastepnego dnia bede mial juz wazna polise OC... Da rade tak zrobic ?
Opublikowano
u mnie wyglada sprawa tak: Auto nie ma tablic... ZADNYCH bo jest wyrejestrowane (było kupione w niemczech, dali mi lewe tablice PLASTIKOWE NIEMIECKIE i musialem wykupic jakies OC Graniczne zeby dojechac do domu), i w ten poniedzialek chce isc do WK i zarejestrowac, a od nastepnego dnia bede mial juz wazna polise OC... Da rade tak zrobic ?

To pójdź we wtorek rejestrować z ważną polisą.

P.S. J-23 wyłącz capsa.

Opublikowano
Co wy tu piszecie że trzeba OC pokazywać przy odbiorze tablic? Jak ja rejestrowałem swoje auto to nikt nie wołał ode mnie OC, miałem co prawda jeszcze parę dni ważne niemieckie blachy i na nich z nowymi tablicami w rękach pojechałem ubezpieczyć samochód tego samego dnia co rejestracja.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Co wy tu piszecie że trzeba OC pokazywać przy odbiorze tablic? Jak ja rejestrowałem swoje auto to nikt nie wołał ode mnie OC, miałem co prawda jeszcze parę dni ważne niemieckie blachy i na nich z nowymi tablicami w rękach pojechałem ubezpieczyć samochód tego samego dnia co rejestracja.

Bo miałeś ważne niemieckie blachy, a tu chodzi o to jak już nie masz ważnych niemieckich blach. A to zupełnie co innego...

Opublikowano
no niby tak, ale tam gdzie chce wykupic OC to musze podac NUMER REJESTRACYJNY !! a jego nie mam...pozatym nie mam juz waznego OC tego granicznego... Co radzicie zrobic... ?
Opublikowano
To najpierw idz do wydzialu komunikacji po tablice, a pozniej po polise oc. pisalem o tym w wczesniejszych postach.
Opublikowano
czyli mam rozumiec ze nie zostane pociagniety do zadnej kary finansowej za to ze OC bede mial wykupione z jedno dniowym opuznieniem ? I wszystko bedzie dobrze jeszeli nie zowaza zwloki ?
Opublikowano
a co to wogule jest ten FUNDUSZ GWARANCYJNY ? Mam sie go BAC ?
Opublikowano
Co wy tu piszecie że trzeba OC pokazywać przy odbiorze tablic?

Nie tablic tylko sztywnego dowodu a OC musi być wykupione w dniu rejstracji.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
no to teraz to juz sam nie wiem jak to jest ? to musi byc wykupione tego samego dnia czy nie musi ?
Opublikowano

Nie musi. W PL nic nie musi ale jak fundusz przez przypadek się zainteresuje to będziesz miał problemy więc ubezpiecz go tego samego dnia i już. Czy to taki problem?

Stać Cię na BMW to chyba masz na OC.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari