Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zalezy jakim masz zalana

sprawdz jaka jest tabliczka na skrzyni i wszystko sie wyjasni

a pozatym bylo duzo o tym kiedys poszukaj troche

zycie zaczyna sie po 50i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiem , ze bylo szukalem, ale jakos o skrzyniach automatycznych glownie, lub w E34, a jak nie bedzie naklejek?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no tak, nie napisalem, ze mam ręczą skrzynie...
Opublikowano

Masz tylko cztery możliwości :

Naklejka pomarańczowa - ATF DEXRON II D

Naklejka zielona - syntetyczny Mobil SCH630 (BM)

Naklejka żółta - MTF-LT-1 olej nie wymienialny, uzupełnia się tylko ubytki tym samym olejem

Brak naklejki - SAE80

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
a wymienia sie olej w skrzyni w ogole. Mam autko z 96 roku, zadnych wyciekow ani wypocen brzydkow mowiac. Suchutko wszdzie przebieg 153 tys, zmiania sie olej??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w recznej sie chyba nie wymienia, ale moze mam jakies wycieci i bede musial dolac, tak mialem w E30
Opublikowano
Ok dzieki, autko sprowadzilem dopiero niedawno, niby a skaizke i robione srwisy, ale wiadomo jak to jest z tymi serwisami, przebigwyglada na autentyczny 153 tys km. Jak oznac czy to longlife? Czy widnieje jakas aklejka na skrzyni i gdzie, warto wyienic olej w skrzyni po zakupie autka, wiem ze w silniku mma zalane cos bardzo "rzadkiego" ale nie wiem co to za olej, teraz bede wymienial i tez nie wiem co zalac, uwazacie ze warto w skrzyni wymienic. Mam 523i 1996, na co jeszcze zwrócić uwagę i co wymienić, żeby długo i bezproblemowo smigać. Przepraszam, jesli się podpiąłem do tematu, ale jestem nieco zielony w temacie E-39 do niedawna jezdzilem E-36 to dlatego
Opublikowano
Spójrz wyżej napisałem o oznaczeniach, oleju LONGLIFE po prostu się nie wymienia tylko uzupełnia.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek