Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:doh: Witam

Sprawa wygląda dosyć nietypowo.Dwa tygodnie temu zakupiłem Bmw 320D z 1998r.Przed zakupem samochodu stwierdziłem że pojade na przegląd samochodu do salonu BMW M-Cars w Krakowie żeby sprawdzili auto czy nie ma ukrytych wad.Cały przegląd trwał 2 godzinki,podpieli pod komputer sprawdzali zawieszenie ,blache itd.Opinia-sprawny stan techniczny dobry...

Po zakupie auta okazało sie że z pompy wtryskowej leje sie ON i samochód nie zapali...I teraz powstaje pytanie...Czy jest szansa żeby w salonie BMW które skasowało mnie na niezłą kase nie wykryli takiej usterki??

:mad2: :mad2: :mad2:

A przy okazji...Czy ktoś mi może doradzić jak tą pompe naprawić czy wymienić i jaki to jest przybliżony koszt...

Z góry dziękuje

Opublikowano
hehehe raczej nie ma takiej opcji żeby nie wykryli - przecież to fachowcy :wink: , a tak w ogóle może sami ją podmienili :twisted2:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
kolego walcz z serwisem bo koszt regeneracji pompy jest bardzo duży, a nowa kosztuje około 5400zł w BOSCH-u.Regeneracja może wachać się w granicach 1500-2500(zależy co padło elektronika na pompie czy jej mechanika,a być może głowiczka-1200zł plus robocizna).
Opublikowano
No podmienić nie podmienili bo bylem caly czas przy samochodzie.Pytanie teraz czy żeczywiście są w stanie na takim przeglądzi to wychwycić...Bo jeżeli tak to spaprali robote wzieli kase a ja mam samochód z zepsutą pompą wtryskową... :mad2: :mad2: :mad2: