Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Stałem się właścicielem Compacta 1.6 z 1994r i zaraz po zakupie, ze względu że auto bez zabezpieczeń, rozłączyłem zapłon na noc, no i jak się domyślacie po odpaleniu auta zonk (tak to jest jak się przesiada z roweru na dobry wózek :-)

Rozglądam się po forum i widzę, że wszystkie drogi prowadzą do serwisu (niestety)...

A może ktoś zna sposób żeby zresetować ustawienie AirBagu? Gdzieś wpadło mi w oko, że odłączenie aku na 15 min i spięcie (+) z (-) powinno pomóc.

Ewentualnie zastanawiam się nad interfejsem, taka inwestycja na przyszłość, i co byście poradzili w tej sytuacji?

Opublikowano
Najlepiej jedź do kogoś na wykasowanie błędu poduszki, będzie najtaniej. Wszelkie eksperymenty z poduszkami zawsze się źle kończą. Jak jesteś z Wawy to zapraszam
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Błąd poduszki skasujesz tylko komputerem. Nie koniecznie w serwisie. U mnie u zwykłego elektryka wykasował mi za 20 zł.
Opublikowano
Jak jesteś z Wawy to zapraszam

Niestety, dzieli mnie 170km od stolicy :(

A co sądzicie o zakupie kabla do własnego użytku, aby móc samemu dokonywać takich właśnie napraw? Widzę, że można taki kabel nabyć już za 50zł więc prawie tyle co wizyta u mechanika :8)

Opublikowano
Jak jesteś z Wawy to zapraszam

Niestety, dzieli mnie 170km od stolicy :(

A co sądzicie o zakupie kabla do własnego użytku, aby móc samemu dokonywać takich właśnie napraw? Widzę, że można taki kabel nabyć już za 50zł więc prawie tyle co wizyta u mechanika :8)

Możesz, pytanie tylko czy tylko będzie błąd wynikający z zaniku napięcia czy coś jeszcze... :wink:

Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
skoro błąd się pojawił po przekręceniu kluczyka bez aku, to tylko

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
OK, zatem zabieram się za zakup, a później diagnozowanie tylko... no właśnie, jak to się robi? Można gdzieś zdobyć literaturę w tym temacie? (jaki program, co i gdzie podłączyć itp)