Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem.

Mam do wymiany podporę wału bo mi stuka przy ostrym ruszaniu.

No i pojechałam do mechanika z nową podporą, wszystko pięknie, zdjęli starą podporę która była kompletnie zużyta, zabierają sie do założenia nówki a tu zoonk!!!

Podpory są identyczne ale różnią sie łożyskami! Stara podpora ma średnice wew. łożyska 35, a nowa 29, no i nie pasuje.

Dziwne jest to bo kupiłam ją idealnie do tego auta, a mimo to nie pasuje.

I teraz zastanawiam sie co zrobic bo koleś od którego kupiłam nie ma na wymiane podpory z takim łożyskiem, wogóle mówił ze nie słyszał o takim dużym do tego modelu :duh: ale proponuje żebym sie popytała czy można dostać samo łożysko. Tylko ze nie ma nigdzie.

Wie ktoś co ja mam teraz zrobic?

Może ma ktoś namiary na kogoś co sie zajmuje produkcją łożysk do podpor wału :D

śmieszy mnie to bo głupia rzecz i nie droga a przez nią mam uziemione auto i wał na stole hi hi.

pozdro

Opublikowano

Nie pytałam, bo szczerze to nie zyje za dobrze z tutejszym serwisem i nie bardzo ciągnie mnie do ponownego spotkania z nimi.

Wszyscy odradzali mi serwis ale ja sobie pomyślałam ze serwis to juz szczyt profesjonalizmu, bo nikt nie potrafil powiedziec dlaczego moje auto nie ma mocy. Serwis skasowal mnie 1300 zł. :nienie: za udzielenie mi informacji "w pani aucie jest za niskie ciśnienie doładowania"!!!

Tylko tyle to ja juz sama wiedziałam z testu za 60 zł.

Pytam sie co z tym zrobić, a oni że nie wiedzą bo to może byc wszystko!!!!

Jednak u mechanika ,którego bardzo polecam ( Auto Rafmar) uporali mi sie bez problemu, (nowa przepływka i elektro-zawór)

Więc co to za serwis? Takie coś to sie nawet warsztat nie powinno nazywac a nie ASO.

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Prawdopodobnie małaś kiedyś zmieniony wał i dlatego takie chocki-klocki. Nawiasem mówiąc; sprytny mechanik uporałby się z tym dawno...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Tak, wał mam od kombi, nie wiem dlaczego? Pewnie poprzedniemu włascicielowi sie rozsypał, ale widzac miał duży problem żeby założyc normalny :mad2: :duh:

Ale juz jest ok., byłam dzisiaj w Bydgoszczy na Pięknej, tam mają oryginalne częsci do BMW i AUDI i sprawiłam sobie nową podporkę :dance:

I jakoś mieli ją bez problemu :)

Pozdrówki

Opublikowano

niunia

ty sie trzymaj z dala od aso jak cos to tylko orientuj sie po ile chodzi czesc ktora potrzebujesz i koniec

naprawy czy lokalizowanie usterek stanowczo odradzam

napewno w twoim miescie jest jakis mechanik co robi bety - poszukaj

a w ASO to kasuja nie za robote tylko dlatego zeby utrzymac wszystkie BIURWY - panowie w bialych koszulach , panie w garsonkach i dwoch mechanikow na krzyz , wiec sie nie dziw ze takie ceny

pozdrawiam