Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
przy dodawaniu gazu na rondzie przy dość mocno skreconych kołach słychać dziwny dźwięk z lewej strony auta - coś jak chrobotanie - co to może być???
Opublikowano
Pojechalem do kola co beti kupilem walnolem w pape i mi to wymienil. Teraz z beti cieknie z rozrzadu :mad2: ale zawiozlem do znajomego mechanika a kolesiowi co ja kupilem to skrece kark...
Opublikowano

Nowe wieści.

Wczoraj pojawił się bardzo przerażający objaw... nie zwiazany chyba z tym chrobotaniem...

Sytuacja wyglada tak:

Jadę 70km/h na III biegu (ok 2500obr/min) i mocno wciskam gaz. Silnik po krótkim przyspieszeniu auta nagle dostaje 5000 obrotów auto oczywiście nie przyspiesza juz dalej, zza okna słychac świst turbiny, po czym puszczam gaz, i jak dodam go po trochu to jedzie dalej... Ale jak znowu agresywniej dodam gazu (np 100km/h V bieg, ok 2000obr/min) to znowu silnik leci na 5000obr... Co to może być i czy ktoś z Was się z tym spotkał?????

Opublikowano
miałem podobną rzecz w golfie też przy ruszaniu i często przy skręconych kołach, jednak był to zbieg okoliczności że wtedy było słychać. Otóż chrobotanie było spowodowane poluzowanym 1. lub 2. tłumikiem.to on tak nawalał o podwozie.
Opublikowano

Nie znam się za bardzo ale jeżeli przy manualnej skrzyni przy mocniejszym wciśnięciu gazu samochód wkręca się na obroty, silnik wyje ale nie przyśpiesza to chyba sprzęgło się ślizga. Zaczyna się to na wyższych biegach a z czasem przy niższych też

Co do chrobotania to kiedyś w Vectrze coś mi chrobotało z przodu z lewej strony, zwłaszcza w zakrętach, była to pęknięta spreżyna.