Skocz do zawartości

Co to jest? Kosteczka na kablach od przepływki (przy wtyku)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nurtuje mnie pewien problem. Mianowicie w mojej E30 318i M40 na kablach od przepływomierza jest taka ciemna kosteczka. Kabelki normalnie wychodzą z przepływki i lecą przez ta kosteczke. Normalnie tam powinna bys osłaniajaca guma ale ona popekala ze starości. Na diagnostyce powiedzieli ze to zalozyl jakis fan szybkiej jazdy. Czy u Was koledzy tez jest takie cuś? A wyglada to naprawde solidnie i malo prawdopodobne ze to ktos zakladał.

Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano (edytowane)
a jednak ktoś to założył tylko w jakim celu? Wyrzuciłem to i chodzi ok. tylko jakby obroty wyższe ale nie wiem do końca. Mam tylko nadzieje ze to nie założył jakiś amator palenia gum. Edytowane przez Bulkake
Pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano

To jest jakiś bajer tuningowy prawdopodobnie działający na zasadzie sztucznego wzbogacenia mieszanki przez zmianę sygnału z przepływomierza.

A drugi pomysł który przychodzi mi do głowy to jakaś przejściówka w przypadku gdybyś miał założony innego typu przepływomierz. Sprawdź po numerach czy to ten co ma być u ciebie w aucie.

Opublikowano

Szkoda ze ktoś to założył, bo miałem straszną nadzieję ze jeździły nią rozsądne osoby. W briefie mam samych dziadków najmłodszy z 56 roku :/ .

Chociaż silniczek ładnie sobie cyka.

Po zdjęciu tego kit bajeru normalnie chodzi. Wiec nie wiem sam.

Daje link do filmiku, na którym nakręciłem pracę silnika:

http://www.czystydom.pl/marek/bmw.avi

Pozdrawiam i dziękuję.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Ja w swoich obu e30 miałem takie coś i wywaliłem to i faktycznie obroty są większe. A z czym to się je to nie wiem...

Opublikowano
kolego Bulkake myśl pozytywnie .jestem pewien w 90% że to co masz dołożone to jest taki niemiecki myk a żeby spełniał wymogi euro 2(chodzi o mieszankie paliwowo powietrzną) i dlatego dziadki do końca mogli jeździć tą BMW. :dance: pozdrawiam