Skocz do zawartości

Części do BMW na pierwszy montaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam.Założyłem temat,aby dowiedzieć od jakich firm BMW używa części do pierwszego montażu.Chodzi o wszystkie części.Piszcie co wiecie,mnie to bardzo interesuje,może innych tez.
Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
No super,tylko jeszcze mógłbyś,opisać która częśc jakiej firmy jak to nie problem.Np.Bosch-elektronika
Opublikowano
VDO-SIEMENS-elektronika,pompy paliwa,czujniki,zegary,komputer, BOGE,SACHS-amortyzatory, LEMFORDER-zawieszenie,CONTITECH-paski,przewody gumowe,NGK-świece,ATE-systemy hamulcowe,LUCAS-GIRLING-serwo,HELLA-oświetlenie,VALEO-elektryka-alternator,ELRING-uszczelki,uszczelniacze,KNECHT,MANN-filtry To zależy filtr powietrza np mógł opracować do danego modelu KNECHY,oleju MANN i paliwa tak samo,
Opublikowano

BEHR - układ chłodzenia, podzespoły klimy

TEXTAR - tarcze, klocki hamulcowe

BLAUPUNKT, NOKIA, PHILIPS - elementy audio

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

VALEO- też układy chłodzenia,u mnie jest nagrzewnica VALEO

W nowych BMW w jakimś modelu DELPHI dostarcza amortyzatory,

A wiecie,że czujnik temperatury wody jest taki sam w BMW,POLONEZ z wtryskiem BOSCH,FIAT,OPEL,WV

Żarówki w zegarach OSRAM

Opublikowano
Tulejki FEBI są to tulejki BOGE, tak samo LEMFORDER ma tulejki BOGE. Wczoraj przyszły mi na magazyn tuleji wachacza górnego do E34 LEMFORDERA na jednej z jednej strony zapomnieli zetrzeć napis BMW,natomiast na drugiej już był zeszlifowany.
Opublikowano
Tulejki FEBI są to tulejki BOGE, tak samo LEMFORDER ma tulejki BOGE. Wczoraj przyszły mi na magazyn tuleji wachacza górnego do E34 LEMFORDERA na jednej z jednej strony zapomnieli zetrzeć napis BMW,natomiast na drugiej już był zeszlifowany.

Nawet w Polsce sa produkowane elementy zawieszenia do BMW.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Pewnie,że są w POLSCE jest dużo firm które produkują nie tylko do BMW, np VALEO ze znaczkami RENAULT reflektory, amortyzatory DELPHI nawet do FERRARI,LAND ROVER i wielu innych.

SKF też w POLSCE robią,

MAHLE także