Skocz do zawartości

gdzie jest zbiornik plynu hamulcowego...??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak w temacie. moze i glupie pytanie ale nie widze go. widze od spryskiwaczy i wspomagania, a od plynu hamulcowego nie widac...

dzieki za pomoc

Ps. chodzi o 528i SE 1996r. E39

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest dokładnie tak samo,trzeba odkręcic filtr kabinowy i pod spodem jet pąpa i zbiorniczek.
Opublikowano

no i oczywiscie zgadza sie. dzieki wielkie. nic dodac, nic ujac.

Ps. moze ktos szybko podac jaki plyn hamulcowy wlac,wspomagania,skrzyni biegow i dyferencjalu?? DZIEKI

Opublikowano

płyn hamulcowy to DOT-4 jakiejś dobrej firmy - może Shell...

wspomaganie - nie wiem

skrzynia biegów - rodzaj oleju najlepiej przeczytaj z naklejki umieszczonej po lewej stronie skrzyni biegów. W przypadku manulanej skrzyni do mojego TDS'a to: MTF-LT-1 (najlepiej wlasnie lac te oleje z naklejek)

dyferencjał - nie wiem.

Opublikowano

wspomaganie - nie wiem

Sprawdz to dobrze - poszukaj, moze byc ATF lub CHF. Moj mechanik pojechal do sklepu i sprzedali mu FEBI 6161 (CHF) dobrze, ze poczytalem forum bo na nakretce od wspomagania mam ATF only!!! Co prawda nie mam zadnych naklejek pomaranczowych czy zielonych ale napis jest jednoznaczny. Zdazylem w ostatniej chwili za pare godzin mialbym zalany CHF :(

Tomek

Marzenia się spełniają...