Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktore szyby boczne?? - te w drzwiach???

nie ma z nimi duzoego probelmu - zdejmujesz tapicerke z drzwi i odpinasz od prowadnic takie łąpy (nic trudnego) zdejmujesz także od wewnatrz listwe chromowa i szybe wyciagasz razem z szynami delikatnie przez uszczelkę (cięzko ale przechodzi) - z włożeniem tez nie ma większych problemów co do tyłu to tak samo z tym ze musisz rozebrać także listewki plastikowe przy tylnym trójkącie gdyż innaczej szyba nie wyjdzie.

Co do samych trójkątów nie wyjmiesz ich bo są klejone.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
udało mi się w końcu z szybkami są czarne jak smoła ale te czarne plastikowe obwódki troszke mi popękały...po złorzeniu wszystkiego do kupy nie wygląda tak żle...dzięki kolego za pomoc...niezłe chasło i na dodatek prawdziwe :cool2:
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!Miałam okazję demontować i montować te nieszczęsne trójkątne szybki po kradzieży radia w kombi E34 i sedanie E34.W kombi jest o wiele łatwiej,bo jest "rozbieralna" a w sedanie jast klejona ale demontaż jest wykonalny i montaż też. Trening czyni mistrza.Jeśli ktoś to często robi,to poradzi sobie dość łatwo.Najlepiej to robić we dwóch. Trzeba wyczuć blaszki w gumach i odpowiednio śrubokrętem płaskim nacisnąć.Do tej pory to było jedno z najcięższych wyzwań dla mnie przy BMW. :wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.