Skocz do zawartości

Kupuje siodeme - 740 Wpiszcie ile wam pala - PLEASE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest mój cytat , ale muszę się przyznać że skłamałem bo ........... wiecie jak to jest.

:lol: o dżizasss

wiemy wiemy Galwan ściemniactwo patentowane na forum :liar:

Opublikowano

To jest mój cytat , ale muszę się przyznać że skłamałem bo ........... wiecie jak to jest.

:lol: o dżizasss

wiemy wiemy Galwan ściemniactwo patentowane na forum :liar:

Hehe galwan sprzedał auto to sie teraz zacznie wieszanie psów na tym egzemplarzu. Cos już było o skrzyni :wink: :lol:

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano

Nie będę wieszać psów bo 4.0 to naprawdę udany silnik. Dla ciekawostki powiem , że jak kupowałem auto w 2005 roku to sprzedający powiedział mi że jemu pali 10-12 litrów. Za 2 miesiące kiedy do niego zadzwoniłem pod wpływem mocniejszego piwka (bo pomyślałem że w Gorzowie to tylko trasy szybkiego ruchu pewnie są) to gostek powiedział że on mówił 10-12 na 70 kilometrów w mieście :nienie:

Później wpadłem na forum i też niektórzy mówili 14 w mieście to sobie pomyślałem do wymiany sondy lambdy albo przepływka albo komputer albo albo ... pojechałem do serwisu i dowiedziałem się poprawnych danych spalania (15- 25) w zależności od sytucaji na drodze i rodzaju przemieszczania się.

Auto służy mi w większości do pracy około 14 kilometrów w mieście a raz w tygodniu na benzynę szło około 200 zł to sobie później gaz założyłem i spadły koszty utrzymania ale to nie to o czym marzyłem. Teraz już zadecydowałem że szukam 2.8 z gazem to mniej więcej 3 litry na 100 kilometrów mniej a przede wszystkim mniejsze koszty eksploatacji.

Opublikowano
Ja liczę po kilometrach i ile litrów wleje mój rekord to 12.9 (średnia) przy normalnej jeździe (Miasto trasa V max 140) miasto bez korków z jednego końca na drugi max 5 min przy 50km/h :mrgreen: wynik niezły pali jak Polonez ale za to jak wygląda :dance:
Opublikowano

Na początek witam wszystkich...

moja e38 730i miasto ok 13-14 trasa 10-11 ... średniej jazdy...bez szaleństw ale bez zamulania...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Właśnie ile pali 325 ?? Bo moja 728 za 50 zł w mieście przejeżdza dokładnie 100 km na benzynie i 180 na gazie.

no co ty?

50zl to teraz ze 12 litrow

to niezly wynik jak 100km na tym robisz w miescie

ja chyba 100km na tym nie zrobie w 325

ale duzo wiecej niz 735

ostatnio zatankowalem za 230zl i zrobilem 500km, do bielska bialej i z powrotem i jeszcze pojezdzilem w miescie troche we wroclawiu :) a palcilem 3.4 za litr bo na orlenie

ale nie oszczedzalem w trasie, 160-170 non stop i miejscami nawet ponad 200

pobilem swoj rekord predkosci w cabrio, 220 :) bo jakas nowa accord chciala mi pokazac ze jest szybsza ale przy 210 wymiekla

silniczek 2.5 tez ladnie ciagnie, ale niestety dopiero na wysokich obrotach i pokazuje co moze dopiero przy duzych predkosciach

mowia ze 2.8 jest troche oszczedniejszy od 325, ale chyba to sa dziesiatki litra w spalaniu

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

mój "szpinak" (e32 730 v8 manual) - pali po mieście wg. BC - 17-17,5l/100 km. Najczęściej to są krótkie odcinki z domu do pracy ... ok 4km w tym 5 skrzyżowań świetlnych... normalna jazda (nie muskanie gazu ani non stop pedał w podłodze).

A nie jeżdżę oszczędnie -bo moja była e30 316i m40 paliła po mieście min. 11l pb.... aktualna e34 525i 24v bez vanosa - 15l a micry nyssan poj. 1,2 (2005r) ok 10l ... :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)