Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

bardzo powaznie rozwazam zakup bmw e39 528 kombi 97/98 jade dzis ogladac 2 sztuki, ladne, czarne, dosc dobrze wyposazone ale to w tej chwili na drugim planie, najwazniejsze roznice sa takie, ze jedna ma przebieg podobno 190 tys. km i skrzynie manualna, druga NA PEWNO 300 tys. km. i automat, ta z wiekszym przebiegiem ma ksiazke serwisowa niemiecka i polska (1,5 roku w kraju - gosc sprzedaje bo podobno zmienia na nowy model), jest lepiej wyposazona i drozsza, ale to tez nie najwazniejsza kwestia w tej chwili, jade je ogladac ze znajomym, ktory sie na beemkach zna i co bedzie mogl to sprawdzi ale chcialbym tez zasiegnac waszej opini:

czy warto sie pakowac w to auto z przebiegiem 300 tys. km, automat ???(zakladamy ze byl regularnie serwisowany i stan jak na ten przebieg jest ok)

bardzo prosze o wasze opinie - sprawa dosc pilna

z gory bardzo dziekuje i mam nadzieje, ze dolacze do grona zadowolonych uzytkownikow BMW

pozdrawiam

przemek

Opublikowano

Pytanie ile chcesz mieć to auto. Ile robisz kilometrów rocznie ?

Jeśli jest w dobrym stanie technicznym to bym brał.

Większość sprowadzonych aut z NIBY małym przebiegiem mają koło 300 TKM najechane albo i więcej. Jeśli tylko nie przeszkadza Ci na liczniku taki wynik :D to się nie przejmuj. Nie liczy sie przebieg tylko stan techniczny.

Takie jest moje skromne zdanie.

Mój znajomy kupił A8 4.2 quattro jak miała 450TKM przejechał nią jeszcze 200 TKM bezproblemowo i jeszcze dobrze sprzedał.

Marzenia sie spełniają-->mam E38 :)

Moja historia

Opublikowano
Musisz tylko dobrze sprawdzic to autko czy przede wszystkim nie mialo zadnego powazniejszego dzwona co do silnika i skrzyni jesli ma naprawde taki przebieg i byl serwisowany to jeszcze polata. Sprawdz jeszcze dobrze ta ksiazke serwisowa bo na stadionie juz do 50zl chodza i ile wlascicieli miala w niemczech. Niech Ci klijent przedstawi wszystkie papiery od niej i tam powinno byc wszystko. Ogolnie tym samochodem z tym silnikiem i skrzynia jezdzi sie rewelka!
Opublikowano
Przede wszystkim czy nie maił dzwona sprawdź, na silnik też zobacz czy jakiś za czysty nie jest :) Proponowałbym do jakies stacji kontroli zajrzeć, bo przy takiej kwocie warto zainwestowac :)
Opublikowano
Ja też uważam że nie ma się co obawiać przebiegu 300 k jeśli jest realny a moim zdanie jak na ten rocznik jest i samochód większość tego pewnie zrobił po autobanach. Nawet lepiej kupić samochód z takim przebiegirm w szczególności jak jest książka (prawdziwa) niż samochód z przebiegiem np 170k i n igdy nie mieć pewności do konca ife faktycznie jest przejechane. Zwróć uwage też na znikające pixele wyświetlacza i komplet kluczy 4szt.
Opublikowano

czesc,

dzieki bardzo za wskazowki

ogladalem te auta ale...

ta co miala 300 tys to byla tak zmeczona ze moim skromnym zdaniem to miala z 500 ;-)

a druga niebo lepsza choc tez sadze ze zamiast 186 to miala 286 ;-) + kilka innych wad - odpusiclem

szukam dalej

gdyby ktos slyszal o zadbanej e39, 528, kombi, 97-98 czarna ewentualnie granatowa lub grafitowa z realnym przebiegiem do 200 tys km, prosze o kontakt

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

przemek

Opublikowano

witaj ! moj dobry kolega ma do sprzedania e39 Combi z roku 1997 .

Silnik 523 , przebieg 153tys ! kupione od 1 wlasciciela w niemczech ( jeszcze na celnych )

Przebieg udokumentowany , stan bardzo dobry.

co do wypasu to skóra ( ladna zadbana ) 4 poduszki , klimatronik , ASC , ABS , podgrzewane fotele itp.....

podam Ci link zebys mogł zobaczyc sam ! dodam tylko ze autko lepiej wyglada w realu niz na fotkach. Jechalem nim i prowadzi sie swietnie jak przystało na BMW . Mysle ze warto je kupic bo jest igła !

aha ! przy 151 tys zrobiony duzy przegląd ! na wszystko są papiery.

Auto juz jest po oplatach tylko zarejestrowac .

ja ci powiem tak ! chcialem tylko 530d a kupilem 520d ! przeskok duzy ale za to mam auto w stanie idealnym a nie te co oglądałem. i do tego namowili mnie wlasnie koledzy w forum ! lepiej mniejszy silnik a dobry stan niz duzy a jakas padaka.

tu masz link !

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2400950

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

dzieki za informacje, czekam jeszcze na oferty od znajomego z niemiec - mam miec potwierdzone w poniedzialek

tiger81 - jak cena tej beemki od mechanika? jakies fotki?

co do silnika 523 - nie wiem sam, uparlem sie na 528 moze jakbym sie przejechal zmienilbym zdanie nie wiem czy czuc ta roznice 23PS? bo z tego co piszecie w spalaniu praktycznie roznicy nie ma

nie spieszy mi sie tak strasznie poczekam jeszcze chwile, mam nadzieje ze trafi sie zadbana 528 ;-)

jeszcze raz dziekuje wszystkim za uwagi i oferty

pozdrawiam

przemek

Opublikowano
300k km to sporo. nie ma sie co oszukiwać. ale inaczej sie starzeje BMW a inaczej Fiat. Ja kupilem mialo 199 000 a teraz mam 223 000. I mam zamiar kiedys dobić do 300k :)

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
300k km to sporo.

Z tego roku. Mam nadzieję, że żartujesz. 90% ma takie przebiegi albo sporo wyższe. Dopiero jak mają 10-12 lat i znajdują się w 8 RP to przebieg cudownie spada do 180k.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari