Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem ze któreś tarcze nie pasują od E34 do E32, tylko nie pamiętam czy tył nie pasuje czy przód nie pasuje :mad2: Ale na pewno któreś nie pasują :doh: Wiem bo sam sprawdzałem :mrgreen:
Opublikowano
Wiem ze któreś tarcze nie pasują od E34 do E32, tylko nie pamiętam czy tył nie pasuje czy przód nie pasuje :mad2: Ale na pewno któreś nie pasują :doh: Wiem bo sam sprawdzałem :mrgreen:

Dzieki za info :)

A czy trudno wymienić takie tarcze? :) Trzeba zdjąć koło ;-) Zdemontować zacisk (jak? odkręcić?) I tylko potem wykręcić tarcze na srubrach zamotnować nową i po robocie?

Pozdrawiam

Opublikowano

A czy trudno wymienić takie tarcze? :) Trzeba zdjąć koło ;-) Zdemontować zacisk (jak? odkręcić?) I tylko potem wykręcić tarcze na srubrach zamotnować nową i po robocie?

Pozdrawiam

Tarcze przednie: ściągasz zacisk (trzyma się na dwóch śrubach ) i klocki, odkręcasz mocowanie zacisku (dwie śruby od wewnętrznej strony) i demontujesz tarczę.

Z tylnymi jest tak samo tylko tam mogą trzymać je okładziny od ręcznego.

Robota naprawdę prosta. Jedynie co to możesz sobie kupić pastę z dodatkiem miedzi która nie powoduje zapiekania się i posmarować tam gdzie chodzą klocki (oczywiście oczyść te miejsca z rdzy).