Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę koledzy,że nie ma się o co kłócić.Niestety te oleje markowe są najczęściej podrabiane z uwagi na cenę-bardziej się opłaca podrabiać oleje drogie,bo przy tym samym ryzyku-większy zysk.

Półsyntetyk Lotos 10W40,jest bardzo dobrym olejem,który i tak wymieniamy co 10kkm.A różnica w cenie bierze się nie z róznicy w jakości,ale z tego,że w cenę np.Mobila1 wkalkulowano niebagatene koszty reklamy,aby się sprzedał za tę właśnie wysoką cenę.Na Lotosie zrobiłem już w sumie 200kkm i jest o.k.Bańka 4l Lotosa 10W40 to koszt około 70zł. :8)

Opublikowano
tylko jeszcze prosze mi powedziec jaka firme wybrać??

Jesli liczysz sie z groszem i nie jestes podatny na przesady i marketing to zalej Orlen Platinum 10W40 (Lotos jest w podobnej cenie, ale spelnia gorsze normy jakosciowe). Jesli jest inaczej to tak jak koledzy pisali: Motul lub Valvoline.

E30 318IS Rally
Opublikowano
I takich odpowiedzi oczekiwałem, półsyntetyk Valvoline lub Motul 10 W40 tak ?? jutro sprawdze cene w sklepie i zobaczymy na który mnie stać :wink:
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano
aha no tego nie wiedzialem , dzieki za info jutro pojde do sklepu sprawdzic cene, ale widze ze tani nie jest :mad2:
Opublikowano
aha no tego nie wiedzialem , dzieki za info jutro pojde do sklepu sprawdzic cene, ale widze ze tani nie jest :mad2:

To jest drogo według ciebie za taki olej?

:roll:

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

Nikt nie ma doczynienia z LIQui MOLY??

Bardzo dobry olej,rozlewany tylko w Niemczech i produkcji oczywiście tez niemieckiej.Co wy na to? ja własnie mam nim zalany(wczesniej Mobil 1 półsyntetyk) i jest różnica odczuwalna: tzn: zimno-samoregulacja ustała stukać,kontrolka oleju gasnie momentalnie po zapaleniu(wczesniej kolo 1sec>) teraz nie zauwazam kiedy!

Jedna wada:-mało popularny w kraju i dostac mozna go w niektórych tylko hurtowniach czy sklepach!(cena cos kolo Mobila 1)Ale jesli autko nie tzw:bierze wiec smialo mozna lac! :!:

http://allegro.pl/item178392762_olej_silnikowy_liqui_moly_10w_40.html

Opublikowano (edytowane)

wiec napisze tak ze moze dlatego napisałem ze drogi bo sie wogóle nie orientuje ile kosztuje oleje i tyle....

Edytowane przez Panicz
Opublikowano
ja sie spotkałem z ta firma ale tylko kosmetyków samochodowych i fakt, że jesto to niemiecka firma, może i masz racje z tym olejem, na Allegro opis fajny ale wątpie aby był u mnie w mieście, dzieki
Opublikowano

wiec napisze tak ze moze dlatego napisałem ze drogi bo sie wogóle nie orientuje ile kosztuje oleje i tyle....

Drogi lol to ja za mobila super s 10w40 place 168zl za 5l (banka 4l + banka 1l)

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

no to rzeczywiście sporo :shock:

ale rozumiem z tego że śmiało mam kupować, półsyntetyk 10W40 MOTUL lub VALVOLINE tak ??

Opublikowano
no to rzeczywiście sporo :shock:

ale rozumiem z tego że śmiało mam kupować, półsyntetyk 10W40 MOTUL lub VALVOLINE tak ??

Nie rozumiem cie! Szwedu chyba juz w pierwszym poscie ci napisal jaki olej sie zalewa do silnika o nieznanej przeszlosci, a ty w kazdym poscie sie pytasz co masz kupic!!! Kup co on pisze i nie rob ze zmiany oleju tragedii, ja mam zamiar nalac castrola 0w40 ten to ma dopiero cene......

a skoro nie stac cie na eksploatacje to.....wnioski pozostawiam tobie.

ps.nie polecam znajomych mechanikow ktorzy o bmw wiedza tyle co o sasiedniej galaktyce i polecaja mineral do m42 :mad2:

pozdrawiam

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!