Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemka wyskoczylo mi wlasnie takie cos odjechalem bo pada a tu plama zostala po oleju z czego to moze cieknac i co moglo pojsc ??
Opublikowano
bema to 520 pojechalem zaraz do garazu sprawdzilem stan oleju i jest ok, stan plynu od wspomaganie ok a plyn od chlodnicy tez pozostawia plamy ala benzyna czy olej ??
Opublikowano
jak to plama po oleju to pewnie z podstawy obudowy filtra oleju bardzo częsty przypadek w 520i
Opublikowano
jak to plama po oleju to pewnie z podstawy obudowy filtra oleju bardzo częsty przypadek w 520i

mi się taki przypadek nigdy nie zdarzył

Opublikowano
Własnie z mojego, cieknie tak jakby spod silnika. A jak sprawdzic olej w skrzyni ?, i czy jak wymienie olej to bedzie dalej pisac ten komunikat ?
Opublikowano
A wiec zawiozlem auto do znajomego mechanika. Pierwsze co to pokrywka od zaworow byla krzywa ;/ Cieklo z niej a palant co zmienial uszczelke to stara zostawil i wwalil nowa :duh: Pokrywka poszla do planowania, zosaly wymienione gumy co sa w srodku kolo zaworow i uszczelka nowa. I co ? dalej cieklo i cieknie z rozrzadu :cry2: fure bede mial chyba w poniedzialek dopiero. Jak myslicie ile mi krzyknie za zrobienie tego ?? :cry2:
Opublikowano

wszystko zależy od mechanika... miałem kiedys przypadek w e36 z wymianą napinacza łańcucha ... jeden mechanik powiedział iż to przypadłość że padają... sam napinacz ok 500 - 600 zł.. . bo hydrauliczny... ale mogła pojsc pompa oleju i dlatego napinacz... nawymysłał mi na 1000zł ...

wymieniłem napinacz u drugiego za 180zł i było git...

Sprawdony mechanik ... nie powinien zabrac Ci dużo monet za cos takiego

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Za planowanie pokrywy zaworow, wymiana uszczelek i gumek w pokrywie zaworow i zrobienie cos z rozrzadem zawolal 2 stowy cwelik jeden