Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie zwiazane z wygluszeniem maski!

Moze mi ktos powiedziec czy wygluszenie maski obniza halas we wnetrzu samochodu? moze ktos jezdzil bez i potem zalozyl wyglusznenie i wie cos o tym z praktyki?

chce zakupic takie wygluszenie ale nie wiem czy jest sens!

z gory dziekuje za odpowiedzi! :cool2:

Opublikowano
nie wiem czy ciszej jest czy glosniej w srodku raczej nie odczuwalne.ale powiem ci jedno to wygluszenie jest tez poto zeby maska i lakier znajdujacy sie na niej nie nagrzewal sie od silnika bo po paru latach bez tego wygluszenia lakier znacznie matowieje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaletą jest na pewno dłuższe trzymanie temperatury szczególnie w zimie kiedy na masce leży śnieg. A czy będzie ciszej? Na pewno nie będzie głosniej, a ktoś wymyslił to po coś i na pewno nie dla dekoracji.
Opublikowano

inna marka i inny model samochodu. ale kuzyn po zalozeniu wygluszenia poczul roznice. nie wiem na ile obiektywna ale chwalil sobie.

do plusow mozna dodac tez ze po otworzeniu takiej maski ladniej to troche wyglada jak jest ladniutka mata niz gola blacha.