Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanko co sądzicie o kupnie e46 2.0td??? obecnie jestem posiadaczem e36 2,8coupe jest to super autko ale musze zmienić na coś bardziej ekonomicznego, myśle o kupnie e46 co myślicie o tym silniku jakie jest jego spalanie(a może coś jeszcze innego ale tylko bmw wchodzi w gre) na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego dizla.
Opublikowano
320tki duzo pala jak na diesle. Załóż dobra sekwencje do swojej albo jak juz E46 to tez 328 albo 323 i dobra instalka... ;)
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
spadek mocy odczujesz natychmiastowo, spalanie w miescie u mnie 10/100 w trasie prawie nic ;)

To jak Ty jezdzisz? Caly czas do odciecia? :jawdrop: Ja paluje ile wlezie i w miescie mam 8,5, max 9 w zimie.

Ale fakt faktem, ze po 328 nie bedziesz specjalnie zadowolony z osiagow. Choc jest na to metoda - wydech, duzy FMIC i program i ze 136 KM powinno peknac spokojnie 170 koni :) Dam update za jakies 3 miesiace, bo wlasnie zaczynam mody :)

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano

hehehhee, odciecia to moje autko jeszcze nie widzialo, testy, diagnostyka - wszystko oki, poprostu tyle pali i juz nie zaleznie czy cisne czy jade delikatnie (no dobrze tutaj spalanie spada do 9,5l) :D

ale czytając opinie innych rzeczywiscie zastanawia mnie to spalanie, nie potrafie zejsc nawet do 9/100 DYCHA i koniec :roll:

pozdro

Pozdro

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=58477 moje rozwiązanie turbo dziury 320d

Opublikowano
Jak by mi braja 10l to juz by poszla do ludzi.Na baku przy jezdzie mieszanej 50/50 robie 800-900km
Opublikowano

Jak jezdzisz mało po trasach to diesla sobie raczej odpuść (napewno ma duzy przebieg a spalanie w miescie podobne do benzyny, drozszy w zakupie). Ja mam benzyne 143KM, dlatego udało mi sie kupic z oryginalnym przebiegiem 18tys km. :D i pali mi 9-9,5 a jezdze głównie po miescie i 15km do pracy. W trasie do Ostrawy...jadąc spokojnie 100-120 (bo na 2 auta :mrgreen: ) spalił mi 7,6l

p.s 328 to dobry pocisk..miałem 325 E36 :twisted2:

Opublikowano

Moje 320d 136KM pali plus minus 7,5 litra .

Jeśli chcesz obniżyć koszty użytkowania to tylko diesel.

Ja się skutecznie wyleczyłem z lpg i raczej nigdy juz tego ustrojstwa w aucie nie zamontuje a tym bardziej w BMW .

ogólnie jak najbardziej polecam e46 z dieslem ,ma dużo lepszy dzwięk od diesli Volkwagena,nie trzeba wymieniać paska rozrządu itd itp.

Opublikowano
Kurcze km to ja raczej tym autem nie będe tłukł, moje 328 pali na trasie spokojnie w 10l się mieszcze w mieście 12max no chyba że ostro cisne wtedy lepiej nie patrzeć na ekonomizer :) (nie mam z nim najmniejszych problemów),nie chce babrać sie z gazem szczególnie w takim silniku dlatego postanowiłem go sprzedać. Decyzja zapadłe, tylko co w zamian myślałem o e46 2.0td, ale jeżeli ma mi spalić 10l to żadna oszczędność:(, macie jakiś pomysł????
Opublikowano

Heh wszyscy ktorzy mowia ze 320TD duzo pali to chyba nigdy nimi nie jezdzili albo maja kompleksy bo jezdza na benzynce :)

320 w wersji 136 i 150KM pali srednio 8 l na miescie , jak lubisz pocisnac to 8,5 to jest max, a na trasie 7l , u mnie po chipie jest 165KM i 335NM i spalanie jest na poziomie 8l caly czas, jak wyskoczylem na trase to 7,4 a osiagi niezle, duzo daje taki moment wiec ja polecam!

Opublikowano

a ja polece 330 d spalnie zeczywiste po miecie i w trasie nie rozni sie znaczacao od 320 . Mnie po chipie pali w miescei dokladnie 10.0 czasem spadnie na 9.7. Zrobilem sobie nawte ostanio test i jezdzilem pomiescie bez garowania spokojnie i zrobilem wynik 8.0 l

w tarsie jak jechalem sredno oklo 160 (ponad 1000 km) osiagnolem wynik 6,5 l natomst autostrada krakow -wroclaw max caly czas cegla na gazie :) wyszlo mi 12l ale predkosc calyczas ponad 200 km/h

Zostaje tylko koszty eksplatacji czyli olej itp ktore moim zdanim nie wplywaja na koszty o ktore warto brac pod uwage.

Nigdy nie mialem bezyny jezdzilem dislami i dam sobie reke ucisc ze bezyna w spalaniu nigdy nie doscignie disla. Generalnie chodzi mi tu nie o pojemnosc ale moc samochodu. Kiedys byl tu topik w ktorym forumowicz zastanawial sie co kupic 320d czy 330d . Byly brane pod uwage wszytkie plusy i minusy wkonjcu zdecydowal sie na 330d tylko dlatego zeby soebie nie pluc w brode ze mogl kupic 330d .

Opublikowano
ok chyba się zdecyduje na e46 td. tylko teraz 330 czy 320 skoro mówicie że różnica w spalaniu jest niewielka(tylko w cenie:))a frajda z jazdy znacząca
Opublikowano
Heh oczywiscie ze 330, jesli cie stac, jeszcze w wersji Xd z napedem na 4 kola to juz bajka :) po chipie takie cudo zamiata wszystkie diesle ;)
Opublikowano
na 400m 330d wyprzedzilo mnie tylko o poltorej dlugosci samochodu................zbieram na czip :) na napewno mnie nie przescignie.

pozdrawiam

pobożne życzenia :lol: a co do zakupu 320d a 330d to bierz trzy litry, nie zawiedziesz się ekomomią użytkowania a tym bardziej osiągami

Opublikowano

uwage zwroc na poprzedniego wlasciciela jak sprzedaje takie auto mlody czlowiek to mozesz miec z nim (z autem) pozniej problemy, przewaznie dobrych aut sie nie sprzedaje ot tak.[b/]

pozdro

A kto ci takich glupot na opowiadal ze sie dobrych aut nie sprzedaje??

Ja na przyklad sprzedaje swoja 318ke i jest w bardzo dobrym stanie-sam bym ja kupil :) a sprzedaje bo mam juz na oku e46 - to ze czlowiek dazy do czegos lepszego nie znaczy ze po sobie zostawia same kupy

Pozdro

"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano
wpełni się z tobą zgadzam "StreetFighter80" moje 328 jest w idealnym stanie i gdybym szukał raz jeszcze takiego auta nie zawachał bym się ani chwili ale po prostu chce coś innego "lepszego"