Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

miałem przepalony bezpiecznik nr 7 do czego on może być bo szukałem na forum ale nawet ci koledzy co przetłumaczyli rozpiskę to akurat nr 7 nie przetłumaczyli a nazywa się to - ZUSADZLUFTER .

kumpel to tłumaczy jak " powietrze dodatlowe " a problem jest wtym że nie ma żadnego problemu ! poprostu nie widać że po przepaleniu coś przestało działać . Pozdrawiam

Opublikowano

ZUSADZLUFTER tu raczej "wentylator zewnetrzny, dodatkowy".

Pod ten bezpiecznik podłączony jest pierwszy bieg (chłodnica>91stopni lub klima) obrotów wentylatora przed chłodnicą

Przy przepalonym bezpieczniku 7 nie obraca się wentylator chłodnicy (pod warunkiem, że miał chodzić na pierwszym biegu, za wyższe biegi odpowiadaja inne bezpieczniki)

1szy bieg - bezpiecznik 7

2gi bieg - bezpiecznik 22

3ci bieg - bezpiecznik 75

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
dzięki ! tak też myślałem bo nigdy nie widziałem by chodził i ostatnio przy nim grzebałem no i musiałem spalić bezpiecznik .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Sorki że się podpinam ale temat jest dla mnie dość istotny.Chciałbym ustalić gdzie jest bezpiecznik nr 75 o którym mowa bo u mnie go nie ma.Przynajmniej na pewno w schowku pasażera i z tyłu po prawej stronie.Mam e 39 kombi.Pozdrawiam