Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Polecam polsyntetyk valvoline max life 10w40. Dla aut z duzym przebiegiem gdzie mineralny nie jest dobrze widziany. Pamietaj ze smarowanie walkow rozrzadu przebiega przez bardzo cieniutkie kanaly ktore olej mineralny z racji zostawiania nagaru moze zapchac. Widzialem juz walki zeskrobane na koleczka zamiast krzywek wlasnie przez dobor zlego oleju :) Polecam Valvoline !
Opublikowano

Witam

twój przebieg to żaden przebieg - polecam jakiś dobry pełny syntetyk

ps.

w ASO polecają i wlewają : Castrol Edge (Sport) 0W-40

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
Najrozsądniej byłoby wlać Castrol Edge (Sport) 10W-60 Jest to pełen syntetyk no i trochę gęstrzy. 0w-40 jest to nowych aut co z fabyki wyszły, nie maja żadnego przebiegu
Opublikowano
ja mam najechane troszke ponad 300 tys i wciaz jezdze na pelnym syntetyku 5W/40 Mobil 1 .......taki przebieg to zaden przebieg dla tego motoru wiec nie wlewaj przypadkiem 10W ........ bo poprostu szkoda motoru.....a co do Castrola wiekszosc ludzi uwaza go za bardzo dobry olej ale byl np przypadek ze serwis Vw zrezygnowal z tego oleju poniewaz mieli jakies zastrzezenia,jak dla mnie Mobil czy Castrol to jedna swinia tylko opakowanie inne,grunt zebys pamietal ze ma to byc pelny syntetyk

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się

Opublikowano
Dzięki przebieg orginalny 174, pewnie wleje syntetyk w warsztacie też mówili że castrol 0w30/40 lub 5w40