Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc jestem tu nowy... (wiec prosze o troszke wyrozumialosci )

Powiedzmy ze zostalem tu skierowany...(mysle ze przez pewnego urzytkownika tego forum.) powiedzial ze tutaj mi napewno ktos pomoze... wiec pisze.

Mam bmw e34 (89' ;/ ) rozebralem lewe drzwi poniewaz centralny ich nie zamykal (silownik dzialal ale nie mial polaczenia z zamkiem nie ma tego drutu ktory lonczy silownik z zamkiem poniewaz przy zamku jest urwany uchwyt do tego drutu ale mniejsza z tym ) tak czy inaczej silownik dzialal pojechalem do znajomego mechanika zeby mi podpowiedzial jak to zrobic zeby centralny zamykal wszystkie drzwi. Doradzil zeby przedluzyc kable od silownika i zalozyc go tak jak sie zaklada te uniwersalne (pionowo) i po tej operacji nie dziala zaaden silownik

(a kable sa na 100% dobrze polaczone ) co sie stalo?? czy jakis bezpiecznik jest spalony? moze mi sie cos zwarlo przypadkiem przy laczeniu...? nie wiem wlasnie. Wie ktos co z tym zrobic jak sie zabrac do tego ? zeby to dzialalo..?

(aha bezpieczniki pod maska sa dobre wszystkie)

Opublikowano
Patrz kilka postow nizej mam ten sam problem tez potrzebuje rady odnosnie centralnego zamka....Moze jakas madra glowa sie odezwie :)

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
opel vektra B miał tak że jak któryś z siłowników centralnego miał za duży opór lub było zwarcie to centralka odłanczała ten silniczek . ale jak zrobić by był zpowrotem prąd w książce nie pisało . Pozdrawiam