Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem tyle: pseudo xeony i spojler raczej nie zasługują na słowo tuning jedynie bym powiedział, ze ktoś upiększył swoje auto niezawsze łądnie :)
  • Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No ale chyba nie zostanę ochrzczony królem wiejskiego tuningu, co??

:twisted2: :twisted2: :twisted2:

Przejglądnijcie czasem fotki w dziale Galeria - jakie tam są gdzie niegdzie ciekawe wynalazki na samochodach. Polecam.

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
..dlaczego tzw spoilery zderzaki progi z włókna szklanego to dla was agro tuning ???

Zapytaj dowolnego lakiernika co sądzi o malowaniu czegoś takiego. To sie nie nadaje na miske do psa, a co dopiero do założenia na auto. Widziałeś orygianlny próg M3 i taką giełdową imitacje albo zderzak oryginalny i laminatowy badziew? To zobacz! 99% podróbek zderzaków ma listwy które w oryginale są osobno, nie ma od środka mocownia na belke ani miejsca na ślizgi po bokach. Nie widziałem podróbek z laminatu które były by mocowane na spinki jak oryginały i miały otwory na lewarek z zaślepkami.

Opublikowano
co do tego ze wyroby z włókna sa robione na sztuke to sie zgodze ale nie pisz ze włókno jest złe to jest tylko wina osób prodókujacych te żeczy i ich chec szybkiego zarobku sam z doswiadczenia wiem ze zderzaki nie pasuja progi robia za krótkie lub za długie itd ale to nie jest powód zeby mówic ze te zeczy sa złe lakiernicy nazekaja na te wyroby bo musza je przerabiac a nie dlatego ze zle sie to maluje!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z doswiadczenia wiem ze zderzaki nie pasuja progi robia za krótkie lub za długie itd ale to nie jest powód zeby mówic ze te zeczy sa złe lakiernicy nazekaja na te wyroby bo musza je przerabiac a nie dlatego ze zle sie to maluje!!!

Czytasz co piszesz w ogóle? Progi są za krótkie, zderzaki nie pasują, lakiernicy narzekają, a Ty twierdzisz że nie są złe? Buehehehehehe, no dobra :P

A lakiernicy narzekają dlatego, że często laminat jest pofalowany, nie trzyma płaszczyzny i wygląda po malowaniu jak kupa nieszczęscia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
o to ze nie som złe chodziło mi z efektem koncowym o ile ktos potrafi sobie cos takiego zrobic!!!

Dla mnie i dla wielu ludzi będzie to porównywalne z tym jak by gipsem zakitować dziury w progach i pomalować '1'. Efekt koncowy taki sam PRAWIE idealnie. :norty:

Laminatowe wyroby jakie by nie były z daleka wyglądają PRAWIE dobrze, ale tylko z daleka. Z bliska to koszmar.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I w tym miejscu wtrące swoje 3 grosze. Jak już dawno temu pisałem, ludzie którzy piszą takie rzeczy jak BaX znają temat tylko z opowieści, ew. mieli do czynienia z jakimś badziewiem, które kumpel wrzucił do malucha.

A Ty jesteś jasnowidzem że wiesz skąd ja wiem. :duh: Toś mnie teraz ubawił. Tyle, że jakimś dziwnym trafem te wszystkie które oglądałem właśnie takie były jak mówie. :mrgreen: W dodatku zapewne 9.5/10 tych stojących na allegro też jes takich jak mówie.

Zapewne cenisz firmy, które produkują elementy karbonowe? Otóż z tej samej formy mogą zrobić zwykły laminatowy element i co - będzie pofałdowany? Krzywy? Inaczej spasuje? :mad2: .

Doktorku, zamiast podnosić sobie ciśnienie w weekend poczytaj o co chodziło. Rozmowa była na temat laminatowych podróbek zderzaków, progów innych elementów np. M-Power. A to będzie zawsze WT i badziewie bo "M" jest tylko jedno tak jak AC czy Alpina. To tak jak byś założył garnitur z targu z naszywką Armani. Wyjdziesz na większego fajfusa niż gdybyś przyszedł w tym samym gangu z targu bez tej naszywki.

Opublikowano

bax z tego co ja wiem to rozmawiałem o wyrobach z laminatu zakładanych do bmw i dlaczego sądzicie ze to wieś tuning a nie o zadnych podrubkach orginalnych zderzaków !!! ja tez mam zderzaki założone z włókna i progi i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń są ładne i proste znajomy jak je robił to sie postarał :)

ja poprostu chciałem wiedziec dlaczego dla was jak widzicie bete z załozonymi zderzakami i progami z laminatu to jest tzw agro tuning!!!!!!!

Opublikowano

bax z tego co ja wiem to rozmawiałem o wyrobach z laminatu zakładanych do bmw i dlaczego sądzicie ze to wieś tuning a nie o zadnych podrubkach orginalnych zderzaków !!! ja tez mam zderzaki założone z włókna i progi i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń są ładne i proste znajomy jak je robił to sie postarał :)

ja poprostu chciałem wiedziec dlaczego dla was jak widzicie bete z załozonymi zderzakami i progami z laminatu to jest tzw agro tuning!!!!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bax z tego co ja wiem to rozmawiałem o wyrobach z laminatu zakładanych do bmw i dlaczego sądzicie ze to wieś tuning a nie o zadnych podrubkach orginalnych zderzaków !!!

A te wyroby z laminatu to w/g Ciebie co w 99% przypadków naśladują?

Opublikowano
Potwierdzam, że produkty z laminatu są słabej jakości i po czasie stają się pofałdowane. Od ponad roku mam założoną blendę na tylniej szybie no i po ostatnim upalnym lecie zdeformowała się nieco. Na dniach ją też ściągam. Strach pomyśleć gdyby to był zderzak...
Bi Em DabylJu :P