Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję rady. Moja czerwona strzała regularnie się wyłdowuje, tzn co jakiś czas pada akumulator. Jak twierdzą elektrycy nie jest on taki najgorszy (akumulator) ale przecież nie da się jeździć i co tydzień wyciągać go i naładowywać.

Po wyłączeniu auta pod automatyczną klimą da się słyszeć lekki brzęczenie, na mój nos to jakieś tranzystoki sobie grają ale czy to może mieć wpływ na wyładowywanie się akumulatora?

Może ktoś miał podobną sytuację. Może są jakieś standardowe błędy tego modelu?

Dzięki za wszyskie informacje.

Opublikowano
Witam,

potrzebuję rady. Moja czerwona strzała regularnie się wyłdowuje, tzn co jakiś czas pada akumulator. Jak twierdzą elektrycy nie jest on taki najgorszy (akumulator) ale przecież nie da się jeździć i co tydzień wyciągać go i naładowywać.

Po wyłączeniu auta pod automatyczną klimą da się słyszeć lekki brzęczenie, na mój nos to jakieś tranzystoki sobie grają ale czy to może mieć wpływ na wyładowywanie się akumulatora?

Może ktoś miał podobną sytuację. Może są jakieś standardowe błędy tego modelu?

sprawdz czy lampka w bagazniku gasnie kiedy zamykasz klape

Opublikowano
Witam,

to normalne. tam jest taki wiatraczek ktory chodzi chwile po wylaczeniu auta i wylacza sie. to "mieszadelko" powietrza od czujnika temp we wnetrzu.

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano

masz gdzies w samochodzie upływ prądu, albo alternator ci nie doładowuje go tak jak należy, co do bzyczenia w okolicach nawiewu czy radia to jest to normalna sprawa.

Podjedź do jakiegoś dobrego elektryka, niech sprawdzi ładowanie i czy gdzies ci ten prąd nie ucieka przy wyłączonym zapłonie. A ten Twój akumulator ile ma lat?

Opublikowano

Dzięki za informację.

Jeśli chodzi o mieszadełko to dzieki coś właśnie czułem, że tam bzyczy i to faktycznie jest to. Jeśli chodzi o ładowanie to przy obciążeniu (światła, klima, radio) jest ponad 14V więc moim zdaniem ok.

akumulator jest sędziwy i nawet kupiłbym nowy ale mam zgryz, bo jak to jest upyw prądu to nowy dostanie zawału tak jak stary :)

Pozdrawiam wszystkich

bialy

Opublikowano

a masz alarm ??

moja jak postoi na alarmie dłużej niż 3-4 dni to kapa akumulator ma rok, taki jak powinien być ale ja mam troszke słabe ładowanie chyba ile powinno być ??

pozdro tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Mam alarm z centralnym,

wiem, że to troche wciąga prądu i ostatnio moja czerwona strzała stała przez weekend bez ruchu.

Napięcie przy włączonym ma być > 14V z obciążeniem.

Pozdrawiam

Opublikowano

sprawdź ten alarm ja to nie mam zaufania do tych naszych zabezpieczeń :)

mi raz syrenke już wymieniali alarm Proxima bo miał zwarcie ...........:(

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano
jeżeli twierdzisz, że akumulator jest leciwy, to spróbuj zainwestowac w nowy, a nóż widelec