Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z wyglądu jest strasznie ponura i nie przykuwa uwagi , ale za to nie jeden sie może naciąć na takie cabrio :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
ciekawe jakby to jechało w porównaniu z m3 3,2

trzeba wziąśc pod uwagę że ta alpina waży jakieś 1600kg...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
i za takie pieniądze można kupić E46 M3...

"Bitte keine Anrufe die nur Zeit kosten........" w tym przypadku pieniądze nie są najważniejsze....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

"Bitte keine Anrufe die nur Zeit kosten........" w tym przypadku pieniądze nie są najważniejsze....

Oczywiście, przecież to rarytas.

Ale zastanawiam się kto mając 35k euro do wydania na trójkę cabrio, kupiłby akurat tą. Kwestia gustu, ale chyba wszyscy są zgodni, że E36 jest brzydkie w porównaniu do E46, a takie samochody kupuje się oczami.

Opublikowano

Ale zastanawiam się kto mając 35k euro do wydania na trójkę cabrio, kupiłby akurat tą. Kwestia gustu, ale chyba wszyscy są zgodni, że E36 jest brzydkie w porównaniu do E46, a takie samochody kupuje się oczami.

Nie wszyscy się zgodzą - mnie się na przykład przód E46 totalnie nie podoba. Poza tym jak napisałeś kwestia gustu - co gdybym ja powiedział, że E46 jest brzydka?

35K euro - sporo - ale ten silnik jest tam oryginalny - to znaczy przez Alpinę wsadzony - jeśli tak to raczej traktowałbym to jako okaz kolekcjonerski, a nie samochód w stylu "wyścigówka do jazdy" stąd cena.

Jak ktoś chce coś ciekawego, to niech kupi M3 i stunninguje. Taką Alpinę to tylko trzymać w garażu i wyjeżdżać w niedziele na spacer :lol:

Zbichu - hahaha kabriolety dla fircyków - Kujon, ale fircyk z ciebie :lol: :lol: :lol:

Opublikowano
Poza tym jak napisałeś kwestia gustu - co gdybym ja powiedział, że E46 jest brzydka?

Nic, bo tak jak napisałem, jest to kwestią gustu.

Ale gdyby zrobić ankietę który model jest ładniejszy wygrałaby E46. A cabrio kupuje sie, żeby się pokazać. Kto na ulicy pozna, że to Alpina a nie zwykła E36 i zapłaciłeś za nią worek pieniędzy?

Moim zdaniem nie prędko zmieni wlaściciela, w końcu mówimy tu o 10 letnim aucie czyli nie jest to youngtimer ani nówka. I nigdy nie będzie więcej warte od E30 i E46, bo E36 jakie by nie było, do pięknych nie należy.

Opublikowano
Fakt E46 jest ładniejsze od E36 ale nie pisz mi tu bzdur że E36 nie jest ładne ale gdybym miał wydać 45 tyś zł to wolał bym sobie sprawić E36 M3 i to bez żadnego zastanowienia :mrgreen: :mrgreen:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
E36 nie jest stylistycznym arcydziełem i z tego powodu nigdy nie zostanie drogocennym klasykiem, tak jak od BMW E30 i E46 coupe i cabrio, szczególnie w wersjach M-power, tak jak każdy model SL i CL od Mercedesa, każde Ferrari itd..
Opublikowano

hruhru ale tu nie chodzi o gust, wygląd czy osiagi, wiadome że w testach M3 E46 wyjdzie lepiej , tutaj po prostu chodzi o klimat, niestety w polsce jeszcze się go nie czuje, zresztą co ja bede ci mówił tego sie nie da opowiadzieć to poprostu trzeba poczuć inaczej sie nie zrozumie...

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

No oczywiście, że trzeba prawdziwego miłośnika motoryzacji, BMW i Alpiny na takie auto.

Ale chyba nie powiecie, że M-ka cabrio E46 nie ma klimatu?

Opublikowano

Co do tego że e36 nigdy nie będzie klasykiem to ja nie wiem, natomiast pewne jest to że tym bardziej e46 nim nie będzie...

e36 coupe jest bardzo ładne, sedan rzeczywiście wg mnie średni :?

Sedan e46 lepiej się bmw udał to fakt.

e36 cabrio ma bardzo ładną, wręcz klasyczną linię, a ta alpina to totalny unikat /b8 cabrio było chyba ok kilkunastu/, więc nie dziwne że tyle kosztuje. Oczywiście jest tam też technika z najwyższej półki, np zintegrowana z miską olejową chłodnica oleju.

b8 jest wyraźnie szybsze od m3 e36, zwłaszcza w tzw. warunkach drogowych, niektórzy uważają że jest i szybsze od e46 - znowu, w warunkach jak wyżej /na torze na pewno by dostało/ - ma podobną moc, masę, ale momentem miażdzy m3.

Alpina twierdzi, że oni nie tuningują bmw i że ich auta nie mają być szybsze od m /choć bywa że są/, oni tylko inaczej kładą akcent :wink:

Mówi się że "b" to jest takie "m" dla gentelmana :)

pzd.

Opublikowano
Alpina twierdzi, że oni nie tuningują bmw i że ich auta nie mają być szybsze od m /choć bywa że są/, oni tylko inaczej kładą akcent :wink:

pzd.

to znadnie jest chyba odpowiedzią na caly ten temat :cool2:

P.S. była kiedyś do sprzedania na mobile Alpina B12 w budzie E36 cabrio , totalny biały kruk wyszło 23 szt fabrycznie , normalnie włączałem sobie to ogloszenie codziennie i jarałem sie jak murzyn bateryjką :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

pzd.

to znadnie jest chyba odpowiedzią na caly ten temat :cool2:

P.S. była kiedyś do sprzedania na mobile Alpina B12 w budzie E36 cabrio , totalny biały kruk wyszło 23 szt fabrycznie , normalnie włączałem sobie to ogloszenie codziennie i jarałem sie jak murzyn bateryjką :mrgreen:

Jesteś pewny??? Widziałem kilka spisów alpiny, ale nigdy nie było tam e36 b12...?? Sama alpina na swoich stronach nie przyznaje się, żeby kiedykolwiek coś takiego zrobiła. To jakieś nieporozumienie.

Opublikowano
na stronie Alpina nie podają nawet że była B8 w cabrio , wg tej strony B8 było tylko w coupe....

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
na stronie Alpina nie podają nawet że była B8 w cabrio , wg tej strony B8 było tylko w coupe....

Mylisz się:

http://www.alpina-automobiles.com/cms/history/modell_historie.php?sprache=de#

Co prawda nie podają dokładnie ile tych cabrio było /sprawdziłem 23/, ale że były piszą wyraźnie.

O b12 e36 nie pisze NIKT i NIGDZIE w jakimkolwiek kontekście. Na 99,99% nic takiego nie powstało, mówię oczywiście o oryginałach. Ten ułamek mojej niepewności bierze się stąd, że czasem były budowane modele niejako w kooperacji z alpiną /alpina to firmowała oczywiście/ z przeznaczeniem wyłącznie na konkretne rynki, np. było takie coś jak alpina b2,5 na UK albo b8 4.0 na Japonię.

Chyba wyżej pisałeś że tych b12 cabrio miałoby być 23 sztuki - dziwnie tyle samo co wyprodukowano b8 cabrio...

Zresztą budowa e36 z v12 to byłaby już raczej sztuka dla sztuki i dziwne byłoby, jakby alpina coś takiego robiła. Już przy b8 mocno kombinowali, by auto miało prawie idealny rozkład mas - m.in. przesunęli jak najdalej silnik do środka, dołożyli drugi zbiornik paliwa za tylne siedenia itd.

pzd.

Opublikowano
M-powerek jesteś bezbłędny , zwracam honor :modlitwa: mi sie coś posrało , oczywiście że to była B8 a nie B12 i było ich tego jestem pewien 23 , tamta miała nr 6 na tabliczce znamionowej.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
hruhru- kto to wedlug Ciebie fircyk?bo nie kumam i dlaczego sadzisz ze Ci co kupuja e-36 cabrio chca sie pokazac? G..... prawda ja wczesniej mialem mazda mx-5 miata i poprostu musisz w cabrio poczuc TO,natomiast byla za mala dla mnie i kupilem e-36 i wcale nie dla "pokazania sie' . W niemczech gdzie obecnie mieszkam na 30-50 aut przypada 1 cabrio i nikt nie mysli ze wlasciciel kupuje by pokazac sie,ani tez jak jedzie ulica to nie patrza za nim itd... w pl jest inaczej bo niewiem ile ale moze przypadac na 1500 pojazdow 1 cabrio, i dlatego duzo osob niezyczliwych kreci glowa i pod nosem mruczy "szpaner". NARAZIE PRZEZ NAJBLIZSZE LATA TAK NAPEWNO POZOSTANIE, DOPUKI SAMOCHODOW CABRIO NIE BEDZIE PRZYBYWAC. POZDRAWIAM
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
J-23 powiem ci że np na pomorzu jest teraz straszny boom na cabrio i tam już nikogo nie dziwi widok takich samochodów . temat cabrio ostro ruszył w polsce i myśle że za 2 lata przybędzie tych samochodów jakieś 200 do 300%

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!