Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam.Na wstepie powiem zeby nie oburzyc forumowiczow na temat katowania powiem ze mam juz jedno autko do normalnej jazdy,ale od zawsze jestem miłosnikiem BMW i mam okazje kupic e30 w dobrym stanie za rozsądną kase.Powiem szczerze ze chce nia troszke poswirowac i do tego tylko to autko potrzebuje,bo do jazdy juz mam Honde.Wiec pytanie jest nastepujące czy e30 2.0 poradzi sibie z driftem bez szpery ? Wiem ze szpera to szpera i jestem gotów nawet ją załozyc.Prosze nie pisac ze lepsza 325,bo to to ja wiem,ale akurat trafila mi sie 2.0 i pytam konkretnie o ten silnik bo mam zamiar,o ile jakos mi to bedzie wychodzic spróbowac wystartowac na torze poznan na zawodach,ale to moze jak duzo pocwicze. Edytowane przez Łukasz27
Opublikowano

ok.ja wiem ze zabawa zaczyna sie pewnie od 325,ale musze sie liczyc z kosztami bo to bedzie 2 auto jak pisalem,a tu trafila mi sie ładna 2.0 ,a ja wczesniej jezdziłem tylko przednionapedowymi fiestką xr2i 130 konną i golfem vr6,ale mam małe doswiadczenie w tylkonapedowych i zastanawiam sie czy te 129 kucy po wywaleniu wszystkiego co mozna ze srodka wystarczy chociaz na początki dryftu.

Mam na oku tą bete

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2365758

Opublikowano
Cos tania ta beta... Sprawdz, czy sie wkreca do odciecia (np. na trzecim biegu), bo te silniki lubia sie na starosc konkretnie zamulic (glownie przez wytarty walek). Jak ja odelzysz i dasz szpere to sie poszalec napewno da (jesli silnik zdrowy!), ale o dlugasnych driftach raczej zapomnij :wink:
E30 318IS Rally
Opublikowano
Ludzie wkładają 3.5i M30 do E30 ze szperą, aby driftować i jeszcze te 211koni w E30 im za mało, kompletne minimum to 2.5i, 2.0 jest na takie zabawy za słaby :doh:
Opublikowano

Jak kupisz to następny twój post będzie brzmiał: Co potrzeba do swapa na .... i jaki jest orientacyjnie tego koszt.

Uwierz ludziom co jeżdżą takimi autami i wiedzą jakie jest minimum żeby zaszaleć.

Jestes w komfortowej sytuacji o tyle ze jeszcze auta nie kupiłeś a każda przeróbka po zakupie kosztuje tyle co kupić auto lepsze od razu.

Opublikowano
no moze za mało samochodów kupowalem,ale nie wiem czy wlasciciel bedzie spokojnie patrzył jak mu autko do odcinki ciągne:)

Jeśli nie ma nic do ukrycia to napewno pozwoli ci spróbować do odcięcia.

Cosik naprawdę jest tania jak na taki niby dobry stan.

Na Allegro R6 w padakowym stanie od tej ceny startuje......

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
niewiem czy dobrze widze ale po przyblizeniu tego zdjecia z silnikiem wydaje mi sie zalepiony kielich i to dosyc niestarannie sam kiedys mialem taki problem a po za tym w E30 kielichy maja tendencje do kladzenia sie glownie wlasnie od krecenia baczkow. wiec moze cena jest adekwatna do stanu . przyjzyj sie w realu jak ten kielich wyglada.
Kierowco jeszcze dyszka zajrzyjmy smierci w oczy !!
Opublikowano
kolego będę szczery ja posiadam takie autko z silnikiem M20b20 i to po wielu modyfikacjach patrz temat tuning mechaniczny 320 M20b20 i odradzam ci kupno takiego silnika jeśli chcesz pojeżdzić dłurzszym driftem tym autem z takim silnikiem to możesz pokręcić bączki ja swoim gdzie mam podniesiony momęt powyrzej 200stu wyjeżdzam na dłurzsze drifty dopiero jak deszcz popada żeby pobawić się w miarę a na suchym asfalcie przy oponach 225/40 16 daje się pociągać tyłkiem ale trzeba ostro strzelać ze sprzęgła na początek proponuje 325i zachipowaną w dobrej firmie kolega ma taką 196KM to już można polatać na ostrych łukach ((((( chyba że naprawde nie miałeś nigdy do czynienia z napędem na tył to kup 320i przynajmniej krzywdy sobie nie zrobisz )))))) POZDRAWIAM