Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam

Mam po zimce ciekawy objaw :mad2:

Przy skręcie w lewo - na niedużych prędkościach - przy rozgrzanym silniku ( po przejechaniu 15-20 km ) przy skręcie w lewo zaczyna coś lekko trzeszczeć po prawej stronie pod machą w podwoziu.

Jak stoję i szybko skręcam koła , na wspomaganiu i bez ( na wyłaczonym silniku ) nie słychać luzów ani trzeszczenia , naciskanie i bujanie autem jak stoi też nic nie wywołuje ale jak jadę 20 km/h to jest.

Aha na dziurach nie ma stuków ani głuchych ani metalicznych

Coś tak intuicyjnie mi się zdaje , że to może być jakaś guma w amorze (myślę o górze amora pod maską )

Dajcie jakieś info ze swoich doświadczeń

Pozdrowienia :D :D :D

MarioBigRed

Opublikowano
Wyglada na lozysko mc-persona.Sprobuj spryskac gorna czesc amora (od nadkloa) WD-40,lub pod maska sciagnij kapturek od nakretki amortyzatora i tam popsikaj.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano

ja tak miałem niedawno ;) i co sie okazało......

......za mało płynu od wspomagania,

nie wiem jak u Ciebie ale sprawdź.

Ja jak skrecałem najbardziej przy manewrowaniu toczeniu sie zgrzytało mi przy wiekszym predkościach i na postoju nic.

Jak dla mnie to było śmieszne szukałem wszędzie nigdzie luzów nie mam wszystko jest OK no i okazał sie niski stan poziomu płynu od wspomagania, dolałem i jest cichutko.

www.swiatnadrukow.prv.pl

http://www.tele3.pl/lemmy/logos.jpg

Opublikowano

A na jakim jeździsz rozmiarze opon i felg?

Ja mam 225/60/R16 i te gumy są za wysokie przy skręcie guma obciera o amortyzator właśnie przy małych prędkościach. Najlepiej to widać po zdjęciu kół i powinien być ślad na amorze.

Opublikowano
....225/60/R16 i te gumy są za wysokie.......

Chyba piszesz o E32. Do E38 byłyby za małe.

Mi też skrzypi, wymieniłem górne mocowania amorów i dalej to samo.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

Gregor

to mamy skrzypaki :lol: - w środę jadę do fachurki to napiszę co było....

typuje na sworzeń - gdzieś dostaje się woda i to jest wczesna faza usterki bo jeszcze nie stuka ale za jakiś czas się zacznie

pozdro

MarioBigRed