Skocz do zawartości

Problem z radiem E39 POMOCY!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy znawcy marki mam problem z radiem w mojej Bawarce. Pewnego dnia po prostu zamilkło nie wiem co się stało stacje są RDS działa zmieniarka płyty czyta wszystko się pokazuje na wyświetlaczu a dźwięku nie ma. Jak może być tego przyczyna cos się zablokowało czy co wygląda to tak jak by radio przeszło na zestaw Tel. Dodam że przyciski w kierownicy odpowiedzialne za zmianę stacji też działają. Radio to BUSINESS RDS Model BE 3351 Seria Y 5093536 Proszę o pomoc

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

sprawdz bezpieczniki przy od wzmacniacza

Pozdr :D

Opublikowano
  • Autor
a gdzie go szukac? :(
Opublikowano
Wzmacniacz jest w bagarzniku po przeciwnej stronie niz akumulator, czyli lewa, kolo zmieniarki
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki ide sprawdzic jak wróce to napisze co i jak
Opublikowano
  • Autor
lipa po lewej stronie mam tylko zmieniarke wzmacniacza tam nie widac
Opublikowano
dziwne myslalem ze wszystkie e39 mialy wzmacniacze
Opublikowano
  • Autor
u mnie chyba brak wzmacniacza koło zmieniarki jest tylko jakaś biała kostka ale ona odchodzi od tylnych lamp
Opublikowano
a to gralo kiedys tobie, moze ktos sobie zagospodarowal wzm??
Opublikowano
  • Autor
no właśnie grało ale pewnego dnia poprostu przestało pamiętam że coś naciskałem przy BC i zgasło
Opublikowano
Spróbuj odłączyć akumulator na kilkanaście minut. Miałem u siebie taką samą sytuację , nie wiem co było przyczyną w każdym bądź razie odłączenie aku. załatwiło sprawę i radio gra.
Opublikowano
przerabiałem to u siebie. na początku radio przerywało co jakiś czas a pózniej całkowicie przestało grac a do tego rozladowywal sie akumulator. wszystko było tak jak wczesniej czyli dzialal rds przyciski w kierownicy itp z tym ze nie bylo dzwieku. przyczyna okazal sie tuner radiowy u mnie w touring jest on pod podlaga bagaznika. nie bede placil 1000 za urzywany nie mowiac o nowym. dlatego co jakis czas odlaczam go doslownie na kilka sekund i podlaczam z powrotem i tak raz na okolo miesiac ( pomaga :) )