Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy znawcy marki mam problem z radiem w mojej Bawarce. Pewnego dnia po prostu zamilkło nie wiem co się stało stacje są RDS działa zmieniarka płyty czyta wszystko się pokazuje na wyświetlaczu a dźwięku nie ma. Jak może być tego przyczyna cos się zablokowało czy co wygląda to tak jak by radio przeszło na zestaw Tel. Dodam że przyciski w kierownicy odpowiedzialne za zmianę stacji też działają. Radio to BUSINESS RDS Model BE 3351 Seria Y 5093536 Proszę o pomoc

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
u mnie chyba brak wzmacniacza koło zmieniarki jest tylko jakaś biała kostka ale ona odchodzi od tylnych lamp
Opublikowano
no właśnie grało ale pewnego dnia poprostu przestało pamiętam że coś naciskałem przy BC i zgasło
Opublikowano
Spróbuj odłączyć akumulator na kilkanaście minut. Miałem u siebie taką samą sytuację , nie wiem co było przyczyną w każdym bądź razie odłączenie aku. załatwiło sprawę i radio gra.
Opublikowano
przerabiałem to u siebie. na początku radio przerywało co jakiś czas a pózniej całkowicie przestało grac a do tego rozladowywal sie akumulator. wszystko było tak jak wczesniej czyli dzialal rds przyciski w kierownicy itp z tym ze nie bylo dzwieku. przyczyna okazal sie tuner radiowy u mnie w touring jest on pod podlaga bagaznika. nie bede placil 1000 za urzywany nie mowiac o nowym. dlatego co jakis czas odlaczam go doslownie na kilka sekund i podlaczam z powrotem i tak raz na okolo miesiac ( pomaga :) )