Skocz do zawartości

Pęknięte prawe mocowanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem że mocowanie silnika z prawej strony jest pęknięte. Zdjęcia poniżej. Czy mocowanie wymaga wymiany w trybie pilnym?

Czy komuś z Was zdarzało się takie pęknięcie? Co może być przyczyną tego pęknięcia?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//free.of.pl/b/biapb/silnik/1.jpg

Powiększenie:

%5B598%3A480%5Dhttp%3A//free.of.pl/b/biapb/silnik/2.jpg

www.foto.gbart.pl
Opublikowano
hmmm to chyba nie są duże koszty bo łapa to góra 50 pln, a chyba nie chcesz zbierać silnika z asfaltu.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
  • Autor
Hehe ładnie to określiłeś. No nie znam ceny ale jeśli jest taka jak mówisz to pewnie pojade na warsztat. A opłaca się to spawać? i czy wogóle można bo nie wiem zjakiego materiału jest wykonana ta "łapa".
www.foto.gbart.pl
Opublikowano
Jezeli ta lapa kosztuje 50zl to nie ma sensu spawac,lepiej kupic nowa.
Opublikowano

Witam

Nie opłaca się spawać jeżeli zakupisz ją za 50 zł, spawa się to w argonie z uzyciem specjalnego drutu więc koszt będzie mało mniejszy.

Widziałe podobne pęknięcie spowodowane nieumiejetnym przykręceniem, a mianowicie kolega źle podparł silnik, łapa była lekko zukosowana a, że chłopak miał krzepę i dobrą grzechotkę :mad2: .

Nie twierdze, że u Ciebie bylo to samo, mogło być to po prostu zmęczenie materiału.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki bardzo za podpowiedzi.

Myślałem że może poprzedni właściciel za często strzelał ze sprzęgła i stąd to pęknięcie, no ale to jest pewnie zrobione tak ze i takie traktowanie powinno wytrzymać.

Grzechotki nie mam ,krzepy też więc sam nie zrobie;-] Zreszta nie chce żeby mi silnik do kanału wpadł, tyle tam syfu że na M40 już nie ma miejsca;-]

Dziekuje.

www.foto.gbart.pl