Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Szukam pomocy merytorycznej.Okazało się że w mojej E39 (touring) są pozrywne poduszki tylniej belki. Pytanie,czy jest jakiś problem z wymianą,czy trzeba wszystko ściągać czy można to zrobić na zamocowanej belce,czy trzeba wprasowywać nowe poduszki i czy poduszki jeśli sa zużyte mają jaies większe znaczeni w prowadzeniu auta.Pyta, dlatego,że szukam przyczyny złego prowadzenia się i jak na razie znalazłem to że jedno koło tylnie jest przesunięte bliżej przedniego o ok 1 cm.Czy wina może leżeć po stranie poduszek.Wahacze wyglądają na proste,tuleje pływające oczywiście wymienione.

Czekam na pomoc.

Opublikowano

Witam ..Ja ze swoją miałem to samo. Po wymianie wszystkich tulei problem znikł. Ale nie wiem jak jest u Ciebie. Ja kupiłem oryginały i co mnie zdziwiło taniej wyszły po małym rabacie jak podróbki. Zamówiłem w sklepie internetowym Inchcape (www.bmw-sklep.pl ) przez GG i na drugi dzień miałem pocztą 4 oryginalne tuleje w domu. XXI wiek. Pozdrawiam

A co do wymiany to zauważyłem ,że mechanik je podgrzewał aż same wypadły. Wcześniej oczywiście zrzucali wiele części

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

Witam wlasnie dwa tygodnie temu wymienialem poduszki 4szt. cena za sztuke to 170zl firmy lemforder. Wymiana 400zl.

Efekt murowany, cale auto inaczej sie zachowuje, bajka, ja bylem w szoku.

Wymieniaj nie ma co sie zastanawiac.

Pozdro

RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano

Dziękuję za szybką pomoc,w takim razie decyduję się na wymianę i zobacze co bedzie dalej.

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
Dziękuję za szybką pomoc,w takim razie decyduję się na wymianę i zobacze co bedzie dalej.

Pozdrawiam wszystkich

Ja zapłaciłem za oryginał w Inchcape 180zł za szt. Dodatkowo dostałem fajną smycz i inne gratisy w przesyłce. Kupowałem kiedyś rurę do wlotów powietrza na giełdzie i przepłaciłem u zdziercy 50zł. Nowy oryginał w ASO kosztował dużo mniej niż używka. Przymierzam się do wymiany amorków. No tutaj to zastosuję chyba zamiennik Bilstein. Klepią to teraz w Polsce. Kumpel tam robi. Ale trzymają w miarę jakośc. Oryginał wychodzi drogo. Ja już za każdym razem sprawdzam ceny oryginałów. Żeby nie dac się przerobic. Jest podstawowa zaleta oryginału ,że BMW daje w tej chwili 2 lata gwarancji na każdą częśc ,w przypadku oczywiście wad fabrycznych.

Pozdrawiam

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich

Ja zapłaciłem za oryginał w Inchcape 180zł za szt. Dodatkowo dostałem fajną smycz i inne gratisy w przesyłce. Kupowałem kiedyś rurę do wlotów powietrza na giełdzie i przepłaciłem u zdziercy 50zł. Nowy oryginał w ASO kosztował dużo mniej niż używka. Przymierzam się do wymiany amorków. No tutaj to zastosuję chyba zamiennik Bilstein. Klepią to teraz w Polsce. Kumpel tam robi. Ale trzymają w miarę jakośc. Oryginał wychodzi drogo. Ja już za każdym razem sprawdzam ceny oryginałów. Żeby nie dac się przerobic. Jest podstawowa zaleta oryginału ,że BMW daje w tej chwili 2 lata gwarancji na każdą częśc ,w przypadku oczywiście wad fabrycznych.

Pozdrawiam

Nie wierzcie w oryginały z ASO :nienie: . Oni też kombinują jak mogą :mad2: .