Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy.

Mam pytanko dotyczące zawieszenia w BMW E39 kombi. Zamiast sprężyn mam jakieś gumowe michy jak w tirach - czy to jest pompowane zawieszenie? jak działa?-automatycznie czy trzeba coś włączać?. czy te zawieszenia tak mają?-jest cholernie twarde czuję każde nawet małe garby. A myślę, że takie autko powinno płynąć a nie jak wóz drabiniasty. miałem kombiaka E34 i było OK.

Opublikowano

Czesc !

Mam to zawieszenie w mojej bmw e39 touring , jest to fabryczne sportowe zawieszenie z tzw. nivearegulacja co oznacza ze obojetnie czy z tylu masz

pelny bagaznik czy tylko powietrze masz caly czas zawieszenie na jednym poziomie. Ja jestem z tego zadowolony ale jezeli szukales auta z plywajacym zawieszeniem to zle trafiles , co raczej jest zaleta tego auta niz wada.Oczywiscie nie jest to woz drabiniasty ! cos musialo wysiasc chociaz te zawieszenia sa normalnie dosyc wytrzymale i bezawaryjne .

Opublikowano
Wiecie, chyba dochodzę do wyeliminowania stuków. Zacząłem uszczelniać-podklejać schowki i wszystkie tylne półki. Jest coraz lepiej zawieszenie jest chuba OK. Jeszcze dzisiaj się pobawię. Wyjme wszystko z bagarznika, łącznie z kołem i zobaczymy. Dzięki. dam znać jak osiągne sukces. Nie nawidzę jak mi coś puka lub się trzęsie. Bejca musi być jak cukiereczek.
Opublikowano

może górne mocowanie amoryzatora :?: :?: :?: :?:

bo miałem to samo wymieniłem i po problemie :D nie trzeszczy i nie stuka :wink:

jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)