Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich serdecznie!

Od jakiegoś czasu mam problem z tylną wycieraczką.

Działa sama sobie kiedy chce :duh: Potrafi sie zatrzymać w dowolnym miejscu szyby po czym rusza śmiało w sobie tylko znanej chwili :mad2: .

1. Sprawdziłem bezpieczniki - OK

2. Zmieniłem kontroler tylnej wycieraczki na inny - Dalej to samo.

3. Sprawdzilem kable przy przełączniku - OK

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!!! Sam już nie wiem gdzie szukać.

Z góry dzięki i pozdrawiam

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano
Nie wiem może się blokuje "fizycznie", zanieczyszony jest silnik czy co
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

Co do silnka jako takiego to myśle, że to nie jest przyczyna. Silnik chodzi sichutko i płynnie.

Pytanko:

Czy silnik wycieraczki posiada cos w rodzaju przełącznika skrajnego połozenia??

Moze wlasnie ten "przełącznik" sie rypnął?

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano

Witam Ponownie!!

Sprawa załatwiona! Okazało się ze przełacznik dajacy impulsy do kontrolera wycieraczki był walnięty. Aby się do niego dostać należy wymontować mechanizm i go rozkręcić. W środku oprócz mechanizmu jest ramię, które włącza/wyłącza przełącznik. To właśnie tem przełącznik jest winowajcą.

Widziałem na forum opisy podobnych akcji z przednimi wycieraczkami. Myślę, że przyczyna moze być ta sama....

Pozdrawiam Miłośników marki :))) :dance:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam pytanko odnośnie kontrolera wycieraczki. Otoz mam E30 touring z 92r i w poszukiwaniu kontrolera przekopalem juz cale autko... :mad2: Gdzie ten nieszczensny kontroler sie znajduje ????
Opublikowano

hejka,

Kontroler jest w schowku bagażnika. W tym po LEWEJ stronie. Tam gdzie jest zbiorniczek na płyn, lewarek i inne......

Otwórz boczek. Pod półeczką zobaczysz śrubkę. Odkręcając ją odkręcisz kontroler.

Powodzenia