Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie zabrałem akumulator do ładowania pozamykałem dzwi recznie i teraz sie okazuje że nie moge otworzyć dzwi kluczykiem jedyne co mam otwarte to bagaznika jak sie teraz dostać do auta :duh: :mad2: :modlitwa:
Opublikowano
Przekrec kluczyk w zamku z odrobine wiekszą silą niz zwykle (sprobuj tez od pasazera),bez akumulatora powinno dzialac otwieranie mechaniczne tzn. troche ciezej chodza zamki.

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
Przekrec kluczyk w zamku z odrobine wiekszą silą niz zwykle (sprobuj tez od pasazera),bez akumulatora powinno dzialac otwieranie mechaniczne tzn. troche ciezej chodza zamki.

Przekręcaj kluczykiem, jednocześnie podnosząc klamkę.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
i tak tez juz próbowałem i nic dale nie moge otworzyć ........

Ale wiesz jak to się otwiera? Kluczyk dalej niż normalnie - 90 stopni, tak jakby na siłę. Musi się otworzyć, chyba że ktoś przerobił zamki dla zabezpieczenia przed złodziejami.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

klamka do GORY - i wtedy przekrecasz kluczyk - o 90st ( chyba w prawa strone ) - niektorzy twierdza ze u nich dziala to w drzwiach kierowcy - sprawdz...

jezeli nie da rady to masz zepsuty zamek ...

wtedy - musisz - albo sprobowac pociagnac linke od otwierana maski ( od dolu , pod uszczelka maski itp , albo od dolu podac napiecie na klemy do ladowania - ciezka sprawa ale da rade to zrobic

Opublikowano
Mozna tez poprosic mlodszego brata (jesli posiadasz) i atak przez dziure na narty :lol:

"________ 730iA

/________\

(0o=[][]=o0)

[_]/'''''''''''\[_]

Opublikowano
klamka do GORY - i wtedy przekrecasz kluczyk - o 90st ( chyba w prawa strone ) - niektorzy twierdza ze u nich dziala to w drzwiach kierowcy - sprawdz...

jezeli nie da rady to masz zepsuty zamek ...

wtedy - musisz - albo sprobowac pociagnac linke od otwierana maski ( od dolu , pod uszczelka maski itp , albo od dolu podac napiecie na klemy do ladowania - ciezka sprawa ale da rade to zrobic

jak od dołu podac napięcie na klemy prosze jasniej bo nie kumam na silniku??

Opublikowano

jak otworzysz bagaznik to mozesz podac napiecie przy otwartej klapie do zarowki oswietlajacej bagaznik - ale trzeba uwazac ( podac przez bezpiecznik ) - bo mozesz popalic kable , jak pojdzie duzy prad ...

jezeli zamki sie zaryglowaly to brat nie pomoze bo nie podniesie cypelka do gory - pomoze slusarz albo szlifierka :wink:

Opublikowano
jak otworzysz bagaznik to mozesz podac napiecie przy otwartej klapie do zarowki oswietlajacej bagaznik - ale trzeba uwazac ( podac przez bezpiecznik ) - bo mozesz popalic kable , jak pojdzie duzy prad ...

jezeli zamki sie zaryglowaly to brat nie pomoze bo nie podniesie cypelka do gory - pomoze slusarz albo szlifierka :wink:[/quote

ten temat tez przerabiałem lampka sie swieciła ale zamki nie drgneły

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I znowu problem z centralnym zamkiem,a raczej zanikiem zasilania ,po pracy do auta kluczyk w drzwi a tu cisza brak zasilania,a najgorsze że bagażnik też zamknięty ,a na kluczyk mi nie działa,

Jak teraz dostać sie do auta :modlitwa: