Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wsiadam dziś rano do mojej E36 Coupe już przy otwieraniu drzwi szyba nie poszła w dół to już mnie zdziwiło... wsiadam odpalam chce spuścić szyby w dół (prawa i lewa) i niestety nie idzie :/ chodźby przekaźniki wysiadły albo coś takiego. Co to może być? proszę o pomoc.... i jeszcze jedno pytanko gdzie znajdują się przekaźniki?
Opublikowano

witam

miałem podobny problem, jeżeli nie jest to wina przekaźnika to znaczy że zawiesiły się szczotki w silniczku podnoszenia szyb. musisz dostać się do silniczka i wymienić szczotki (ja osobiście dorobiłem od wiertarki) :P działa jak ta lala już pól roku.

Opublikowano

hej

Ja obstawiam na przekaznik

Przy naciskaniu przycisku wyraznie słychac prace przekaznika przy podnoszeniu lub opuszczaniu szyb (tykniecie) jezeli tego nie słyszysz w okolicach schowka to znaczy ze przekaznik Ci padł. :norty:

A jezeli chodzi o przekaznik to jast za schowkiem od pasażera :)

[E36] Pozdrawiam ------ Lux -----ZG

zdjęcia mojej betki :)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=333362#333362

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Heheheh, przerabiałem to u siebie przez miesiąc chyba. U mnie szyba pasażera sie zawieszała, czasami chodziła tydzień ok, czasami po 3-4 otwarciach znowu się blokowała. Na 100% nie jest to wina mechanizmu i silniczka chyba, że drugi który kupiłem miał ten sam feler w co wątpie bo właściciel jest pewien że chodziło ok! Jeżeli słyszysz 'cykanie', a szyba się nie opuszcza to u mnie rozwiązało sprawe definitywnie wymontowanie i wymiana tej częsci zamka która jest na słupku drzwi i w której znajduje się przełącznik domykania szyby. Od tego czasu nie mam problemu.

Sprawdz czy zamek po prostu nie wytarł tego plastiku, ewentualnie 'przelej' kontaktem jakimś ten przełacznik.

Pozdrawiam.

Opublikowano

na 100 % jestem pewien ze to jest bezpiecznik.

Miałem tak samo jak montowałem sobie alarm do auta :D

skrzynka z bezpiecznikami i przekaźnikami jest pod maską po prawej stronie przy podszybiu :D

Zdjęcie pożyczone od "Zoomer"

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img507.imageshack.us/img507/2971/11qczv6.jpg

Zaznaczone są w czerwonym okręgu :)

Tam są bezpieczniki i przekaźniki :)

Pozdrawiam